Версія для друку
Розділ Бізнес

Директора Хмельницької обласної служби місцевих автодоріг відсторонили від посади

Автор 21 квітня 2021, 15:16
Сергій Дуда Сергій Дуда

Голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій тимчасово відсторонив від виконанння повноважень керівника ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг». Про це свідчить розпорядження очільника ОДА від 16 квітня 2021 року.

В документі, зокрема, зазначено про тимчасове відсторонення Сергія Дуди від здійснення повноважень директора державного підприємства «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг». На цей період виконання обов’язків за посадою директора ДП покладено на першого заступника –  Владислава Фалюша.

Про причини такого рішення та період відсторонення не повідомляється.

Водночас, іншим розпорядженням Сергія Гамалія цього ж дня створено  робочу групу з вивчення окремих питань діяльності ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг».

У документі йдеться, що робочу групу створено як консультативно-дорадчий орган «з метою забезпечення ефективності управління об’єктами державної власності», яка за результатами проведеної роботи має поінформувати обласну державну адміністрацію. А керівник Хмельницької обласної служби місцевих автодоріг повинен забезпечити сприяння діяльності робочої групи.

Як відомо, в січні 2020 року ексголова ОДА Дмитро Габінет створив державне підприємство «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» і призначив його керівником Сергія Дуду, який до цього очолював ДП «Служба місцевих доріг». У серпні розпорядженням ОДА держпідприємство «Служба місцевих доріг» було ліквідовано.

Наразі, згідно з ухвалою Хмельницького міськрайонного суду від 8 квітня 2021 року, Хмельницькому райуправлінню поліції продовжено строк досудового розслідування до шести місяців у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 191 КК України за фактом зловживання посадовцями ДП «Служба місцевих доріг», які упродовж 2018 року, за попередньою змовою групою осіб з посадовими особами підрядних підприємств, що виконували роботи з видалення небезпечних та аварійних дерев, доріг загального користування місцевого значення, привласнили деревину, яка перебувала на балансі ДП, чим спричинили державному підприємству матеріального збитку, сума якої встановлюється.

xm-inside.com