Версія для друку
Розділ Бізнес

ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" продовжує накопичувати борги

Автор 06 серпня 2019, 13:51
Пустовойт Олексадр - керівник та співласник ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" Пустовойт Олексадр - керівник та співласник ТОВ "Шепетівка Енергоінвест"

Доки ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" продовжує затягувати в судах передачу майна в комунальну власність, НАК «Нафтогаз України» б'є на сполох через продовження нарощування шаленими темпами боргів підприємства за спожитий газ.

Станом на кінець липня 2019 року борг сягає вже 78 941 537 грн.  Лише за цей рік ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" додатково накопичило 25 095 550 грн боргу. Також в цю суму не входить 108 млн. грн., які ПАТ "Укратрансгаз" виставив ПрАТ "Шепетівкагаз" за несакціоновано спожитий газ приватним теплопостачальником.

Окрім цього 7 730 250 грн підприємство боргує податків та більше мільйона гривень концесійних платежів. Станом на сьогодні відкрито 21 судове впровадження про примусове стягнення заборгованостей.

Таким чином ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" накопичив сумарно вже майже 250 млн. грн. різноманітних боргів і продовжує їх накопичувати. 

Вже зараз очевидно, що якщо підпримство в особі його керівника і співвласника Пустовойта Олександра Степановича буде надалі затягувати передачу майна в комунальну власність Шепетівки, цьогорічний опалювальний сезон не розпочнеться. 

Місцева влада вичерпала всі законні можливості для вирішення цього питання і якщо судова влада буде й надалі бездіяти, то це завершиться колосальною катастрофою вже цієї зими.

Разом з тим місцева влада досі не роз'яснила шепетівчанам, що робити з боргами за теплопостачання, які були накопичені після моменту розірвання договору із ТОВ "Шепетівка Енергоінвест".

Лякає позиція новообраного президента України та народного депутата від нашого округу Олексія Жмеренецького, які взагалі не освідомленні в даній проблематиці і пропонують безглузді популістичні рішення. Володимир Зеленський запропонував виконуючому обов'язки міського голови Сміли (місто, яке теж має аналогічну проблему із сестрою ТОВ "Сміла Енергоінвест") за свій рахунок погасити борги міста за опалення, продавши свій автомобіль. Олексій Жмеренецький в свою чергу на передвиборчій зустрічі у Шепетівці, запропонував місту реструктуризувати і виплатити борги приватного теплопостачальника. Звичайно, якщо поглянути нест отзывы киев, то у них подібних проблем немає. 

Наразі місто в заручниках у однієї людини - Пустовойта Олександра Степановича. Лише через його небажання виконувати рішення суду, місто не зможе отримати номінації на газ та увійти в опалювальний сезон 2019-2020 років зі спокійною душею.

Останнє редагування 07 серпня 2019, 00:58