Версія для друку
Розділ Бізнес

Процедура передачі майна тепломережі знову затягується

Автор 02 серпня 2019, 10:43

20 лютого 2019 року Верховний суд України, як суд останньої інстанції, своїм рішенням підтвердив законність та чинність рішення сесії Шепетівської міської ради № 1 від 6 листопада 2017 року «Про відмову від договору концесії в односторонньому порядку та повернення майна».

У зв’язку з тим, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» відмовилось передавати майно – цілісний майновий комплекс «Шепетівське підприємство теплових мереж», в добровільному порядку, Шепетівська міська рада звернулася за захистом своїх прав ще в грудні 2018 року до Господарського суду Хмельницької області з позовом про усунення перешкод в користуванні майном.

20 травня Господарський суд Хмельницької області розглянув справу за позовом Шепетівської міської ради до ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» про усунення перешкод в користуванні майном. Судом було прийнято рішення по справі – ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» усунути перешкоди у володінні, користуванні та розпорядженні цілісним майновим комплексом «Шепетівське підприємство теплових мереж», шляхом звільнення цілісного майнового комплексу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».

Не погоджуючись з ухваленим рішенням, ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»  звернулося до Північно-західного апеляційного господарського суду з скаргою, в якій просить скасувати рішення про усунення товариством перешкод у володінні, користуванні та розпорядженні цілісним майновим комплексом «Шепетівське підприємство теплових мереж».

В зв’язку з тим, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»  не надіслало іншим учасникам справи апеляційної скарги та доданих до неї документів, ухвалою від 15 липня 2019 року апеляційну скаргу було залишено без руху, а відтак, процес відкриття апеляційного провадження з вини ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» в черговий раз затягнувся.

25 липня 2019 року ухвалою Північно-західного апеляційного господарського суду відкрито апеляційне провадження за скаргою ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Судове засідання призначено на 10 вересня 2019 року.

Всі ці дії є спробою затягнути початок процедури передачі майна територіальній громаді і ставлять початок нового опалювального сезону під загрозу.