Версія для друку
Розділ Бізнес

Шепетівська РДА хоче переглянути ставки оренди земельних ділянок та водних ресурсів

Автор 01 березня 2019, 16:22

28 лютого 2019 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Віталія Бузиля відбулась нарада із сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад. Участь у ній також прийняли керівники та працівники окремих структурних підрозділів адміністрації. На нараді було розглянуто ряд важливих питань щодо виконання дохідної частини місцевих бюджетів сільських рад та шляхів їх наповнення.

Звертаючись до сільських голів Віталій Володимирович наголосив, що маємо постійно тримати на контролі питання виконання своїх бюджетів. Вишукувати ресурси, щоб розвивати свої громади в умовах сьогодення.

«Маємо переглянути ставки оренди земельних ділянок, водних ресурсів, встановити їх на рівні, не нижчому, середньообласних показників, адже в деяких населених пунктах землевпорядники не ведуть належного контролю за орендою земельних ділянок, а це ваші кошти! Закликаю взяти ці питання на посилений контроль. Потрібна консультація – звертайтесь за допомогою до райдержадміністрації» сказав очільник району.

Далі начальник Відділ Держгеокадастру у Шепетівському районі Роман Лановий довів до відома присутніх основні положення Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.11.2018 року №552, яким затверджено технічну документацію із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення.

Наголосив, що з 1 січня 2019 року для формування витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок сільськогосподарського призначення, незалежно від форми власності, (крім земель сільськогосподарського призначення в межах населених пунктів) використовуються виключно відомості про загальнонаціональну (всеукраїнську) нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення.

Керівник апарату адміністрації Наталія Лінник зупинилась на основних завданнях органів місцевого самоврядування щодо організації та належного забезпечення проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Про виконання листа голови районної державної адміністрації від 19.02.2019 року №7/14-25-426\2019 щодо формування переліку інвестиційних програм і проектів, які будуть фінансуватись за рахунок коштів ДФРР доповідав начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва адміністрації Руслан Дорощук.

За результатами розгляду питань були дані відповідні доручення до виконання.

Шепетівська райдержадміністрація 

Останнє редагування 01 березня 2019, 16:31