Версія для друку
Розділ Бізнес

У Шепетівському лісгоспі встановили нову вертикальну пилораму

Автор 02 листопада 2018, 19:10

Щоб бути конкурентним на ринку, підприємство взяло напрям на оновлення обладнання. Так, у  жовтні придбали вертикальну пилораму марки PRU-570/8 з продуктивністю 15-25 кубометрів за зміну. Її встановили на дільниці переробки деревини. Використовуватимуть це ефективне обладнання для чорнової обробки  деревини.

Цього року суттєво збільшилася кількість низькоякісної деревини від рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства. Реалізовувати її в необробленому вигляді не завжди є можливість, тому Шепетівський лісгосп переробляє деревину власними силами на пиломатеріали та заготовки. Для покращення фінансово-економічного стану підприємства  потрібно перш за все  ефективно організувати виробничий процес від моменту заготівлі деревини до поставок готової продукції споживачеві.

Раціональне сортування та відбір сировини для подачі в цех безпосередньо до даної пилорами та грамотно налаштована  потокова лінія переробки  в рази збільшать продуктивність випуску готової продукції. Адже «постав» («постав» набір з пил та металічних прокладок між пилами, де чітко задається певний один або більше пиляних розміри)  певного розміру з набору пил дає можливість «розпустити» на дошку одразу всю колоду без додаткових операцій, які виконуються на стрічкових пилорамах, де необхідно з кожним разом виставляти потрібний розмір. При вертикальному розпилюванні на цій пилорамі виставлений розмір зберігається з мінімальною похибкою на допуски.

Для прикладу, при відвантаженні продукції на експорт споживач дає специфікації приблизного одного розміру, тому налаштування потрібного розміру на пилорамі  в рази пришвидшує вихід готової продукції, при цьому зменшується кількість безповоротних витрат та шматкових відходів. Отож реалізація готових пиломатеріалів та заготовок для європіддонів на експорт для підприємства є економічно вигідною.

Прес-служба Шепетівського лісгоспу.

Останнє редагування 03 листопада 2018, 04:24