Версія для друку
Розділ Бізнес

Шепетівський водоканал просить підняти тарифи

Автор 07 вересня 2018, 02:01

Лише у квітні цього року міському водоканалу затвержували нові тарифи на водопостачання та водовідведення, і от знову комунальне підприємство звертається до Шепетівського виконавчого комітету з аналогічним проханням.

На сьогоднішній день діючі тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення не дозволять підприємству  дотримуватись вимог Галузевої угоди та інших законодавчих актів у сфері оплати праці, вчасно розраховуватись з бюджетом по податкових платижах і оплачувати за спожиту електроенергію та одночасно забезпечувати місто якісними та у повному обсязі послугами з централізованого водопостачання та водовідведення.

https://ledshop.com.ua/

Здебільшого комунальники мотивують збільшення тарифів збільшенням заробітних плат, які мають бути перераховані згідно нового прожиткового мінімуму для працездатних осіб - з першого  вересня по листопад  2018 року у розмірі 1841,00 грн, з першого грудня по вереснь 2019р — 1921 грн. 

Тим не менш, скоригований тариф по централізованому водопостачанню та водовідведенню має нульову рентабельність для підприємства.

Отож, планові тарифи становлять:

1. На централізоване водопостачання-(з ПДВ):

- Населення, бюджетні установи та інші споживачі — 16,00 грн/куб.м;

2. На централізоване водовідведення-(з ПДВ):

- Населення, бюджетні установи та інші споживачі — 15,85 грн/куб.м;

- Суб”єкт господарювання у сфері централізованого водовідведення — 15,73 грн/куб.м.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 10 днів за адресою підприємства: вул. Некрасова,127 м. Шепетівка, або на електронну адресу: shpvkg@ukr.net

Останнє редагування 07 вересня 2018, 02:37