Версія для друку
Розділ Бізнес

Питання боргів ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" окремо підняли у Мінрегіонбуді

Автор 26 липня 2018, 02:33
Геннадій Зубко Геннадій Зубко

ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" вкрай погано розраховується за спожитий газ, через що місто може залишитись без газу, а відтак без опалення. Про це під час селекторної наради щодо підготовки до опалювального сезону заявив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Окрім Шепетівки, в контексті боргів також згадали ще смт. Коцюбинське Київській області та м. Сміла Черкаській області.

Я можу зрозуміти, що дуже не просто вирішуються питання передачі власності або відновленні стабільної роботи систем критичної інфраструктури. Але ту ситуацію, яку ми побачили сьогодні по цим містам при наявності субсидій і пільг від держави, коштів від бюджетних установ і розрахунків від комерційних установ, до сих пір залишається актуальним питання по сплаті за газ. Тому, я звертаюсь до голів ОДА, взяти під контроль ситуацію по цим містам. Це маленькі міста в яких люди відчувають себе в небезпеці, особливо в опалювальний період.

Посадовець нагадав, що номінації на газ отримають лише ті підприємства, які або погасять до вересня 90% заборгованості, або реструктуризують борг. Наразі у приватного теплопостачальника немає ні того, ні іншого. Керівник, а віднедавна, співвласник  Олександр Пустовойт лише кормить обіцянками.

Станом на 25 липня борг ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" пе­ред НАК «Наф­то­газ Ук­ра­їни» становить 59 297 746 грн. Окрім цього за не­сан­кці­оно­ва­но ві­діб­ра­ний газ теп­ло­пос­та­чаль­ним під­при­ємс­твом у пе­рі­од 2016–2017 ро­ків зараз ведеться судова тяганина, за підсумками якої на плечі теплопостачальників може лягти по­над 217 млн. грн. Після таких цифр один млн грн боргу податків якось і згадувати не хочеться. 

Зі слів ТОВ "Шепетівка Енергоінвест", їм боргують за теплопостачання лише 20 млн грн.  Звідки концесіонери будуть брати ще більше 250 млн грн лишається лише здогадуватись. 

Останнє редагування 26 липня 2018, 14:36

Відео