Версія для друку
Розділ Бізнес

Родини учасників бойових дій можуть отримати до 20 тис грн для ведення бізнесу

Автор 23 червня 2022, 15:40

Український ветеранський фонд запустив проєкт із мікрофінансування ветеранського бізнесу та бізнесу родин ветеранів та надає до 20 тисяч гривень для підтримки. До закінчення воєнного періоду ветерани і ветеранки, їхні родини, члени сімей загиблих військовослужбовців можуть подати заявки на відшкодування витрат, які були здійснені після 24 лютого 2022 року.

Війна росії проти України багатьох змусила залишити свої домівки та переїхати на нове місце. Нове місце — це часто ще й нове життя. І тому Український ветеранський фонд прагне підтримати ветеранів та їхні родини, а також родини загиблих, які зіткнулися з новими викликами.

Отже, якщо ви вимушено переїхали на нове місце проживання і “забрали” з собою свій бізнес або ж ви давно хотіли ризикнути і відкрити ФОП, щоб працювати на себе та сплачувати податки, особливо коли вони так потрібні країні. Якщо ваш чоловік, дружина, мама чи тато — учасники бойових дій. Подавайтеся та отримуйте відшкодування у розмірі — до 20 000 гривень.

Хто може подати заявку

  • - ветерани за наявності посвідчення УБД
  • - родини ветеранів за наявності документів, що це підтверджують
  • - члени родин загиблих
  • - члени родин Героїв Небесної Сотні
  • - усі ті, хто є ветераном відповідно до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

Що для цього потрібно?

  1. Зібрати такий пакет обовʼязкових:
    • скан або фото паспорта заявника з пропискою
    • скан або фото довідки ВПО (скріншот із Дії не підходить)
    • скан або фото виписки чи витягу з ЄДР про ФОП чи самозайняту особу,
    • скан або фото одного із документів, що підтверджує статус ветерана: посвідчення учасника бойових дій, посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, посвідчення учасника війни
    • скан або фото документа, що підтверджує спільне проживання з ветераном до війни.
    • скан або фото документів, що підтверджують покупку після 24 лютого 2022 року для роботи бізнесу відповідно до КВЕДів (чек або видаткова накладна).

За цим лінком - докладно про те, як подати заявку та який вигляд повинні мати документи: https://bit.ly/20000info

  1. Надіслати свою заявку з документами через аплікаційну форму на сайті в розділі “Мікрофінансування бізнесу” — https://veteranfund.com.ua/
  2. Отримати відповідь від Фонду — після перевірки пакету документів.
  3. Після схвалення — отримати кошти.

Ті, хто правильно заповнить заявку, завантажить увесь пакет документів, зможуть отримати відшкодування на суму до 20 000 гривень протягом 10 днів.

Заявки приймаються до завершення воєнного стану. Але варто поквапитися, адже Український ветеранський фонд може відшкодувати перші 500 заявок.

Якщо протягом заповнення аплікаційної форми — у вас виникатимуть запитання — надсилайте їх на офіційну пошту Фонду: veteranfundua@gmail.com