Версія для друку
Розділ Бізнес

До Шепетівки вже перемістило свої потужності 3 підприємства

Автор 02 травня 2022, 13:50

Триває реалізація програми евакуації виробничих потужностей підприємств на безпечні території, у рамках якої Хмельницькою обласною державною адміністрацією опрацьовано 260 заявок. Обласна військова адміністрація веде постійну комунікацію з підприємствами, пропонуються вільні приміщення, надається всебічна допомога з вирішення проблемних питань.

Зараз в обласній базі даних вільних площ, складів, приміщень, законсервованих підприємств, які можуть бути використані під зазначені цілі, зареєстровано понад 435 об’єктів, що готові надати свої площі, і цей перелік постійно збільшується.

Як повідомляють в Департаменті економічного розвитку ОВА, наразі на Хмельниччину перемістили свої виробничі потужності 34 підприємства, 7 з них вже працюють. Найбільше з них, а саме 16 підприємств, переїхало до Хмельницького, 6 – до Кам’янця-Подільського, 3 – до Шепетівки.

Спеціалізація підприємств, які релокувалися на територію області, різна. Серед них є підприємства швейної промисловості, машинобудування, виробники світлодіодної продукції, електричного устаткування, деталей для автотранспортних засобів, СІП панелей та домокомплектів, гідравлічного обладнання, а також підприємства з продажу та ремонту с/г техніки та обладнання,автокранів та спецтехніки та інші.

Як запевняють у Департаменті, усі хто бажає переїхати та працювати тут, на території нашої області, надалі будуть отримувати всебічну підтримку.