Розділ Події

Освятили землю для будівництва Вірменської Апостольської Церкви

Автор shepetivka-rada.gov.ua 13 серпня 2014, 12:53
У суботу, 9 серпня, по вул. Ватутіна, 21а міста Шепетівки відбулось освячення землі для будівництва Вірменської Апостольської Церкви. Релігійна громада вірменів, представники міської, обласної та районної влади, духовенство зібралися на урочисту подію.
В.о міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк, вітаючи вірмен зауважив: «Минає 25 років з того часу як у місті було утворене об’єднання вірменів для реалізації інтересів представників національної меншини в Україні. Сьогодні ніхто не може сказати, що на теренах міста, та й країни в цілому, відбувається расова дискримінація чи непорозуміння між народами. Ми живемо дружно у мирі та взаєморозумінні.»

Михайло Іванович відзначив, що вірмени, незважаючи на інтеграційні процеси в усьому світі, зберегли свою культуру та традиції, а будівництво храму гуртує громаду, пропагує ідеї добра, миру і слугуватиме на благо шепетівській територіальній громаді. Він подякував представникам національної меншини за добрі починання та висловив сподівання та віру у хороші справи в спільному домі - Шепетівці. 

До учасників свята зі словами привітань звертались начальник управління культури та туризму обласної державної адміністрації Ірина Трунова, депутат обласної ради Врам Мовсісян, голова Шепетівського міського вірменського культурно-просвітницького товариства «Алашкерт» Сергій Шамасурян, інші громадські та релігійні діячі.

Опісля офіційної частини духовенство Вірменської Апостольської Церкви здійснило освячення землі під церкву, яка в найближчому майбутньому стане скарбницею вірменів на теренах Шепетівки та символом єдності наших народів.
Останнє редагування 13 серпня 2014, 15:18
0
репостів
0
репостів