Четвер, 08 жовтня 2020 — Сайт міста Шепетівка

Станом на 17.00 8 жовтня підтверджено захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 у 3 шепетівчан. Усі троє госпіталізовані до Шепетівської ЦРЛ.

5 жовтня 2020 року голова районної державної адміністрації Юрій Басюк, начальник служби у справах дітей адміністрації Юлія Богуш та директор районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Лариса Романець, відвідали новостворену прийомну сім’ю Перепелиці Василя Васильовича та Марини Олександрівни.

На спеціальній сторінці Центральної виборчої комісії днями було опубліковано повний список кандидатів у депутати Шепетівської міської ради. Загальна їх кількість становить 293 чоловік.

Шепетівські театрали здобули призові місця на обласному конкурсі
Розділ Культура

З першого липня по тридцяте вересня 2020 року в онлайн-режимі проходив І Відкритий фестиваль-конкурс аматорських театрів «Шарварок на Хмельниччині». Загалом заявки на участь подали 40 творчих одиниць у наступних номінаціях: драматичні вистави (театральні колективи та студії), драматичні вистави малі форми (театральні колективи та студії), циркові колективи, художнє читання та лялькові театри різних вікових категорій.

Стратегія розвитку міста

  • Сучасна інфраструктура

Ініціювання та фінансування програм по благоустрою міста Шепетівка.

Комплексне і масштабне вирішення нагальних проблем, серед яких водозабезпечення, освітлення, встановлення сучасних безпечних ігрових майданчиків, облаштування належних прибудинкових територій.

Підтримка ОСББ міською радою на основі співпраці та співфінансування. Напрацювання надійних партнерських відносин із об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, які самі обиратимуть підрядника та контролюватимуть розподіл коштів. Виведення ОСББ на грантові програми, які дозволять залучати додаткові кошти в осередки.

  • Зміцнення місцевого бюджету

Шепетівка  - повинна стати «інкубатором» для малого бізнесу.

Створення нових робочих місць, перспективи для молоді, щоб  хотілось жити тут та розвивати своє рідне місто.

Залучення фінансових ресурсів та інвестицій, створення платформи для діалогу соціально-відповідального бізнесу, влади та громадськості.

Сприяння у реалізації бізнес-проєктів підприємців, підтримка громадських ініціатив.

Податкова наповненість бюджету та зміцнення бюджетоутворюючих підприємств. Належний розвиток вузлових шляхів, потужних виробництв, військових частин.

  • Пропорційний розподіл коштів

Об'єднання з міською Шепетівською ОТГ  дозволить громадам сіл Плесна, Пліщин і Жилинці побудувати повноцінні взаємовигідні партнерські відносини, брати участь в розподілі коштів з дотриманням принципів рівноправності та пропорційності. 

  • Роботу – комунальним підприємствам

Комунальні підприємства Шепетівки повинні бути прибутковими. Маючи ресурс, вони можуть активно виконувати підрядну роботу по укладанню бруківки,  здійсненню транспортних послуг, прокладанню водогонів тощо, отримуючи за це кошти для повноцінного функціювання. 

  • Створення туристичної привабливості регіону

Маючи неймовірну кількість пам’яток історії і культури, потужний осередок духовності –Шепетівка повинна відродитись, як туристичний центр. 

Біографічна довідка:

Павлишина Світлана Андріївна народилася 18 квітня 1972 р. у м. Хмельницький. З Шепетівщиною Світлану Павлишину пов’язує, в першу чергу, родинна історія. У селі Хутір народилась її мати. Батьки познайомились у місті Шепетівка, де народився її брат. Її життя і професійна діяльність пов’язані з Поділлям.

15 років присвятила роботі на освітянській ниві: вчитель української мови і літератури, методист РМК, заступник, а згодом – начальник Чемеровецького відділу освіти.

З травня 2015 р. – експерт Хмельницького офісу реформ.

Депутат Чемеровецької районної ради 2010-2020 рр.

З листопада 2015 р. – голова Чемеровецької районної ради.

З жовтня 2018 по січень 2020 рр. – заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації.

Наразі очолює службу соціальної політики Хмельницького регіону компанії Епіцентр Агро.

Світлана Павлишина:

«Ніколи не почувалася в Шепетівці чужою. Тут народилася моя мама, з цим містом пов’язані найкращі спогади дитинства, що в рази збільшує відповідальність перед шепетівчанами і зобов’язує виконати план дій, спрямованих на розвиток. А досвід та підтримка для цього в мене є»

«Моя команда – конкретна та професійна і в мене є чіткий план дій, як зробити Шепетівку містом для щасливого життя».

 

Оплатив: Хмельницька обласна організація Політичної партії “За конкретні справи”.

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, завершено досудове розслідування за фактами перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу та незаконного проведення обшуку.

Встановлено, що у січні 2018 року до поліції з одного із сіл Шепетівського району поступило повідомлення про крадіжку продовольчих продуктів з будинку місцевої мешканки та заволодіння господарськими товарам.

З метою перевірки причетності мешканця села до вчинення вказаних правопорушень оперуповноважений, котрий входив до складу слідчо-оперативної групи, вирішив навідатись до його будинку.

Без наявності законних на те підстав та без дозволу власника він проник на територію домоволодіння, а у подальшому і до сараю, неправомірно провів у ньому обшук, звідки незаконно вилучив предмет злочину.

Також оперуповноважений під час перебування разом з господарем наодинці, із застосуванням фізичної сили та спеціального засобу – резинової палки, спричинив йому тілесні ушкодження.

Обвинувальний акт відносно поліцейського за ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканості житла) та ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України направлено для розгляду до Шепетівського міськрайонного суду.

Довідково: найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч. 2 ст. 365 КК України – позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Шепетівський міськрайонний суд визнав винним 39-річного мешканця Шепетівки у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно), ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло), ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно), ч. 1 ст. 357 КК України (викрадення офіційного документу, вчинене з корисливих мотивів) та призначив остаточне покарання – 4 роки і 7 місяців позбавлення волі.

0
репостів
0
репостів