Згідно з даними незалежного OSINT-агентства Oryx, яке з 24 лютого 2022 р. ретельно документує втрати російської та української військової техніки, ЗСУ в ході боїв захопили вже понад 1000 одинці вражої зброї – танки, бойові машини піхоти, ЗРК, САУ та таке інше.

Найбільш «популярними» з російської військової техніки, яка «встала» під прапори України є танки Т-72Б/Т-72Б3 та Т-80У, багатоцільовий бронетранспортер МТ-ЛБ, бойова машина піхоти БМП-2, бойова машина десанту БМД-2, бронетранспортери БТР-80 та БТР-82А, багатоцільовий позашляховик ГАЗ-2330 «Тигр», САУ 2С19 «Мста-С», РСЗВ БМ-21 «Град» та вантажні автомобілі Урал-4320.

Хоч зустрічаються і досить рідкісні типи озброєння, наприклад комплекс РЕБ «Красуха», важка вогнеметна система залпового вогню ТОС-1 «Буратіно», останні моделі танків Т-80БВМ та Т-90А, бойові гусеничні плаваючі машини БМД-4.

За даними Oryx, Росія вже втратила 2702 одиниць техніки, з них: 1419 знищено, 39 пошкоджено, 236 покинуто, 1008 захоплено ЗСУ.

Станом на зараз, в України більше танків, ніж було на початок повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 р., тобто ЗСУ захопила більше танків, ніж втратила. До речі, підприємства Державного концерну «Укроборонпром» вже опанували ремонт та модернізацію (щонайменше новою апаратурою зв’язку) ворожої техніки, тобто до числа трофеїв, які невдовзі будуть нищити загарбника слід додати й пошкоджену техніку.

Треба зауважити, що Oryx публікує лише дані, що підтверджені фото або відео. Крім того, за зізнанням авторів сайту, вони просто не встигають обробляти усю інформацію, з таким темпом ЗСУ знищує ворога та отримує нові трофеї.

Слава ЗСУ! Все буде Україна!