Не тільки українці, а й весь світ останні півроку раз у раз намагаються зрозуміти, що насправді в голові у Путіна в його афері з Україною. І, практично, кожен раз помиляються. Мені здається - я знаю. Він просто хоче покорити Київ, всю Україну, точніше, щоб її не було в тому вигляді, в якому ми її знаємо  зараз. Варіант - Білорусь, а ще краще - пара нових федеральних округів.    Київ - символ. 

Звідси починалася Русь, це духовна столиця. З взяттям Києва відновиться імперія і зміниться світовий порядок. З взяттям Києва Путін отримає довічну індульгенцію у росіян, переверне всі правила цивілізованого світу. 

Якщо Київ вистоїть, здійсниться його кошмарний сон - поруч з ним стане дійсністю проект становлення демократичної і процвітаючої Русі. З центром у Києві, з Лаврою. І тоді "третій Рим" з його вже навіть не візантійським, а диктаторським порядкам впаде, бо зруйнується вся система аргументів тотальної брехні і напівправди Кремля. Все завалиться, як картковий будиночок.

З прагненням взяття Києва стає зрозумілою його попередня логіка дій. Згадайте. Крок за кроком: 

- В Криму російські військові? - Ну що ви, просто ввічливі зелені чоловічки. 

- Крим у складі Росії? - Ну що ви, громадяни півострова мають право на референдум. 

- На Донбасі російські війська? - Та не було їх там зроду, там добровольці. 

- Під виглядом гуманітарного конвою заходить бойова техніка РФ? - Нелюди, як ви могли таке подумати, - там звичайна картопля з хлібом і сіллю ... 

Через Києва він готовий йти на численні жертви: на санкції проти своїх друзів мільярдерів, на санкції проти всіх росіян. Саме заради Києва всі кремлівські ЗМІ з машини простої пропаганди перетворилися на вбивчу для свідомості і життя зброю. 

Інакше - задавали б питання. А так суцільна стіна брехні. В чому-в чому, а в логіці Путіну не відмовиш, якою б страшною або цинічною вона нам не здавалася. Тому я знаю тільки те, що вірити Путіну не можна. 

Треба готуватися до затяжної війни. Він буде рватися далі на південь України, щоб закріпитися. Потім, не відразу - цієї або наступної весни - рвонути далі. 

Ви говорите санкції?  Та вдавіться ви своїм голландським сиром. 

Допомога Заходу?  Угу.  Воювати вони за нас все одно не будуть. 

У наших  руках - тільки наша мужність і хоробрість, ну може трохи їх техніка. Тому можна і треба з ним розмовляти, переконувати.  Але не вірити. Так як це кожен раз роблять наші західні друзі. Бо якщо вірити, завжди будемо попадатися на його вивертнях.

Він робить розкол в Європі - подивіться на угорців, чехів і словаків. Він продаватиме газ Китаю дешевше, ніж кому-небудь. І не перестане його продавати Європі. Він встановлюватиме перемир'я  і потім сам же його порушить. Через підступи "хунти", звичайно. І не він, а ополченці. Він буде брехати, дивлячись в очі. Ми будемо сподіватися, що він зупиниться. Ні, не зупиниться. Обіграти його можна. Але тільки, якщо йому не вірити.