Коли у Шепетівці  сходить останній сніг, з’ясовується, що багато вулиць міста (й зовсім не другорядних, із напруженим рухом громадського транспорту) нагадують, скоріше, трасу для гонок на виживання, ніж дорогу з асфальтовим покриттям. То вилазить боком дуже популярний у Шептівці і не тільки, ямковий ремонт проїжджої частини.

А, власне, куди від нього, саме від такого ремонту, сьогодні подітися? Адже на щось істотніше і капітальніше завжди немає коштів. І це, загалом, правда. Хоча, здавалося б, у бюджеті міста чималі гроші закладені, але їх чомусь катастрофічно бракує на найнеобхідніше, в тому числі й дороги. За 2011 рік   на   капітальний  ремонт   доріг із державного бюджету витрачено 2594,6 тис.грн., із місцевого бюджету – 732,4 тис.грн. Не менше було витрачено на ямковий  ремонт доріг і в 2012 р., але про  якість і ефективність цих вкладень  говорять самі  дороги.

Бюджет Шепетівки  справді соціальний, вже хоча б тому, що 85 відсотків міських грошей виділяють на освіту, охорону здоров’я та культуру, тобто в основному на забезпечення зарплат у цих галузях. Однак це не доблесть, а біда нашого місцевого самоврядування, податкова база якого звужена поза всякими межами, а так званих делегованих повноважень існує стільки, що ними хоч греблю гати.

І тут керівники  області, та й міста Шепетівки  стали справжніми заручниками ситуації. Адже якось протестувати, щось публічно вимагати в Києві не дозволяє партійна дисципліна.  А працювати нормально не дає тотальна відсутність грошей.  Бо, на відміну від інших міст України і навіть області, у Шепетівці  є великою таємницею всім відоме фактичне блокування Держказначейством рахунків органів місцевого самоврядування  та й основні планові показники міського бюджету.

Азаров каже, що проїхав всю Україну, але ніколи не бачив добрих доріг. Про це прем’єр-міністр Микола Азаров сказав в інтерв’ю найбільшим телеканалам.

«Подивіться, зараз – середина березня, ще сніг йде у нас в країні. А він почався в кінці листопада. Три з половиною місяці снігового періоду. Ясно, що всі ці проблеми наклалися на багаторічні проблеми, які є в нашій країні», – зазначив Азаров.

Він запевнив, що Кабінет Міністрів має намір виділити більше коштів на будівництво і ремонт доріг.

Хотілося б повірити прем’єр-міністру України, що в Кабінеті Міністрів у 2013р. знайдуть можливість провести не тільки ямковий ремонт доріг державного значення, але і істотно покращити  міські дороги  та дороги місцевого сполучення.