Кропивницький - прекрасне місто, яке чарує нас своєю красою та архітектурою, тут кожна вуличка має свою історію, цікаву та насичену. А вночі Кропивницький запалює мільйони вогників, які так і притягують погляди людей, але, на жаль, ми не встигли цього побачити, адже програма ХХІІ Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Землі, була дуже насиченою.

Усі міста по-своєму особливі, але саме Кропивницький – столиця творчих фестивалів. Очікування нашої подорожі від початку було хвилюючим - по-перше, ми - вихованці Центру дитячої та юнацької творчості стали переможцями заочного туру і були запрошені в період пасхальних свят, з 19 по 21 квітня, на фестиваль, по-друге, бажання стати учасниками конкурсу було величезним, бо Кропивницький, який нещодавно ще був Кіровоградом, для нас незвідане місто.

Отож, сповнені надіями про прекрасну подорож та зустрічами з новими друзями, творчими колективами України, вирушили до міста першого професійного театру, обласного Палацу творчості дітей та юнацтва. Спочатку місто зустріло нас не дуже привітно - дощ, традиційно погані українські дороги, дуже серйозні працівники готелю, якість дивні комахи у кафе.. Але ми тут, де дух Землі наповнює кожного, хто торкається його.......

Ще багато талантів з різних куточків України приїхали показати себе: творчі колективи Кіровоградщини, Києва, та наша рідна Хмельниччина. Дух перехоплювало від кількості гостей фестивалю. Чудові виступи у різних жанрах та вікових категоріях, високий рівень готовності команд хвилював ще більше.

Відкриття фестивалю відбулось у чудовому місці, зустріч дитячого оркестру зачарувала. Вистава, яка була представлена вихованцями театральної студії «МАСКИ», була не уже оптимістичною, але радувало, що наші ровесники так віддаються емоціям і почуттям на сцені.

А далі…ми їхали у справжньому лідерському тролейбусі! Так, саме у Кіровограді ходять такі тролейбуси!А ще у період коляди у них співають колядки – про це нам розповіли наші веселі волонтери фестивалю – Валерія та Поліна! Дякуємо Вам, дівчатка. Того ж вечора ми всі познайомились завдяки чудовій і затишній «Берлозі». Класні команди, мікс КВН і захисту наукових робіт- загалом було цікаво.

Другий день фестивалю був дуже веселим: конференція, локація, знайомство з Ельзою….. Провокатор…Загалом день був чудовий. На завершення фестивалю, коли настав час прощатися, ми вирішили поділитись таким висловленням поглядів, коли...

Часом хочеться нагадувати собі про те, що зерна проростають, людство весь час відроджується, а любляча людина-бог воскресне. Бо часом об'єктивно є причини на те, щоб у цьому сумніватися. Коли люди масово вбивають інших людей, коли вбивають тварин і хизуються цим, коли травлять переселенців, коли принижують і експлуатують жінок у сім'ї і не тільки. Коли зловживають владою, спричиняючи каліцтва і смерті, коли б'ють моїх друзів за

висловлення поглядів, коли..Але проходить час, рани загоюються. Завжди є ті, хто вижив. І вони обробляють цю страшну інформацію, і ми всі разом рухаємося далі. Добро і любов воскресають.

Є інституціоналізований день, у який всі в моїй країні звертають на це увагу. І це день ЗЕМЛІ. Ми думаємо, що віру у воскресіння добра і любові можна приватизувати. Ми зібрались на фестивалі у прекрасні дні ПАСХИ. Для когось це Христос воскрес, для когось Всесвіт розширюється. В якомусь сенсі і те, і інше - воістину.