Служба безпеки України заблокувала діяльність організованого злочинного угруповання, учасники якого створили фінансову піраміду для заволодіння коштами українських громадян. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Служба безпеки не уточнює назву піраміди, однак на фото обшуків фігурує один з магазинів ювелірних виробів і "сертифікати" B2B Jewelry.

"Вкладниками "піраміди" стали понад 600 000 громадян. Орієнтовний обсяг коштів, привласнених і легалізованих зловмисниками шляхом придбання елітного рухомого і нерухомого майна, інвестування в підконтрольний бізнес, становить понад $250 млн", - сказано в повідомленні СБУ.

За даними служби, судом накладено арешти на майнові активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме і нерухоме майно, в тому числі оформлене на підконтрольні юридичні особи.

"За результатами слідчих дій буде прийнято рішення щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу", - повідомили в СБУ.