Розділ Суспільство

Благодійність до нового навчального року напередодні виборчого марафону

Автор Оксана Банкова 08 вересня 2015, 17:40
День знань став неофіційним відкриттям виборчої кампанії у Хмельницькій області. Такий висновок зробила Громадянська Мережа ОПОРА, аналізуючи інформацію, яка з’явилася на сайтах політичних сил і навчальних закладів після свята.
Так, на сайті політичної партії «За конкретні справи», яку очолює Олександр Герега, можна ознайомитись з цілою добіркою матеріалів про те, як політична сила вітала вчителів і школярів зі святом.

Зокрема в публікації «Діти та молодь – основний пріоритет» йдеться: «Команда політичної партії «За конкретні справи», лідером якої є народний депутат України Олександр Герега, у День знань привітала вчительські та учнівські колективи із початком нового навчального року, вручила 497 першокласникам Городоччини подарункові набори для художньої творчості.

Для учнів Чорнивідської, Лісоводської, Сатанівської, Хоптинецької та Клинівської шкіл передано 48 комп’ютерів. Ноутбуки отримали учні Курівської, Скіпченської шкіл, школи з польською мовою навчання та місцевої гімназії. З відеопроекторами відтепер Пільноолексинецька, Бубнівська і Турчинецька школи. Колектив політичної партії потурбувався про тенісні столи для Городоцької ЗОШ №2 та Великолевадської ЗОШ. Також від команди «За конкретні справи» учнівство Городоччини отримало 100 м’ячів»

Не оминула своєю увагою команда Олександра Гереги і Чемеровиччину. Тут, стверджує автор матеріалу «Освіта була, є і буде пріоритетною», силами партії «перекрито дах у Чемеровецькому ДНЗ «Дзвіночок» та багатьох інших дошкільних закладах району. Об’ємні ремонтні роботи проведено у Чемеровецькому НВК №2. Тут замінено 107 вікон, здійснено капітальний ремонт даху та санітарних кімнат, надана допомога у будівництві котельні. Заміна даху, капремонт спортзалу, санвузлів, облаштування фасаду та багато іншого зроблено в Чемеровецькому НВК №1. Внутрішні ремонти та заміна горищного перекриття здійснені в Сокиринецькій ЗОШ. Новими вікнами тішаться у Летавському, Більському, Чорнянському, а дахами – у Красноставському, Почапинецькому, Хропотівському навчальних закладах. Ремонтні роботи проведено у Гуківській ЗОШ та Голенищівській школі-інтернаті. Ще однією підтримкою стали 12 тонн лакофарбових матеріалів, якими забезпечено всі загальноосвітні та дошкільні заклади нашого району» 

Канцелярські набори, марковані логотипом партії, отримали школярі Дунаєвеччини та Шепетівщини. На сайті Шепетівської ЗОШ І-ІІІ ст. зазначається: «Особливі слова вітань прозвучали для першокласників. А ще вони отримали гарні подарунки від партії «За конкретні справи»

Значно дорожчий подарунок зробила політсила студентам Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту: до першого вересня найкращі студенти отримали «сучасні, з європейським ремонтом кімнати». Про це повідомила представник партії Неля Андрійчук.

Не втратили нагоди похизуватися підтримкою освітньої галузі і на сайті Територіальної організації Блоку Петра Порошенка «Солідарність», де розміщено інформацію про те, що голова Шепетівської міської організації партії «Солідарність» — Блок Петра Порошенка» Володимир Володимирович Синюта «вручив директору навчального закладу Лілії Бабак «Сертифікат на 10 тисяч гривень», вручив цінні подарунки активним учасникам та переможцям козацької гри «Джура».

Ще наприкінці липня було повідомлено про соціальну ініціативу від ГО «Громадська ініціатива Романа Мацоли «Інститут солідарності громад». Громадська організація, яку очолює народний депутат, член політичної партії «Блок Петра Порошенка», оголосила конкурс мікро-проектів. Перелік переможців, серед яких і навчальні заклади області, з’явився на сайті Романа Мацоли 18 серпня. Завдяки конкурсу, повідомляється на сайті matsola.org.ua, «п’ятдесят чотири проекти на загальну суму майже 1 168 тис. грн. будуть реалізовані у Полонському, Славутському, Шепетівському районах, містах Шепетівка та Славута».

І хоча до офіційного старту виборчої кампанії, зокрема реєстрації кандидата відповідною виборчою комісією, називати наведені випадки благочинності агітацією не можна, однак від моменту реєстрації кандидатів такі «добрі справи» розглядатимуться відповідно до ч. 4 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» і можуть кваліфікуватися як дії, що мають ознаки підкупу виборців.
0
репостів
0
репостів