Розділ Суспільство

Пограбування 12 містечка. Більше питань, ніж відповідей.

Автор Поліщук М.А. 07 березня 2015, 19:16
Вже тиждень місто гуде через нещодавнє викриття зловживань начальника відділу забезпечення військової частини у Шепетівці. В той час як люди останні гроші віддавали волонтерам на забезпечення військових, Андрій Колесник спокійно вивозив з військової частини форму, незліченну кількість військових наметів, буржуйки, лопати, термоси, катушки з кабелем, які застосовують для забезпечення зв'язку та інше військове спорядження. Але обурливий не лише факт кричущого випадку перманентного пограбування військовї частини, чимало інших питань привертає увагу шепетівчан: чому Андрія Колесника так завзято захищають колеги? чому обшук провівся лише зараз? де весь цей час були правоохоронні органи?

То все куплено в інтернеті

Не буду приховувати, сам факт, що цей обшук висвітлювали 33 канал та Надзвичайні новини ICTV насторожив мене, тому що обидва не раз були помічені у замовних матеріалах. Тим більше військові колеги так завзято захищали Андрія, що поневолі задумаєшся, а чи не хочуть обмовити добропорядну людину? Я спробував припустити кому може бути це вигідно і чомусь нічого не спало на думку. Та навіть якщо відкинути злощасні відеосюжети, що ми маємо в підсумку?

Капітан Андрій Колеснік у військовій частині в Шепетівці — начальник речової служби. Має 19 років вислуги. Одружений. Доньці 5 років, синові — 13.

Двоповерховий будинок обнесений парканом з оцинкованої бляхи. На хвіртці встановлений кодовий замок. Перший поверх із каменю, другий — із білої цегли. Три супутникові антени. На даху з шиферу — лелече гніздо.

У гаражі стоїть трактор. На подвір'ї — "Міцубіші Кольт", яку водить дружина, "Фіат-Добло" і бус "Рено". У садку — червона "Жигулі" шостої моделі.

Погодьтесь непогано чоловік живе як для звичайного військовослужбовця. 

Звичайно, якщо припустити, що теорія про купівлі-продажу військового спорядження в інтернеті відповідає дійсності, то Андрій цілком міг заробити достатньо коштів для придбання вищеописаних благ цивілізації. Але факти річ вперта - журналістам 33 каналу в неофіційній розмові правоохоронні підтвердили, що велика кількість вилученого майна промаркована саме тієї військовою частиною, де служив пан Колесник. Також під час обшуку виявили 2,5 пачки набоїв до пістолета Макарова, гранату й незареєстрований револьвер, які вже точно не придбаєш в інтернеті.

Але головним аргументом на користь того, що майно з 12 містечка є слова самого Андрія Колесника. Про цей факт мало хто знає, але нам інформація про зловживання військовим потрапила ще на початку червня 2014 року. Один з користувачів сайту скинув посилання на оголошення, де пан Андрій продавав військове майно. Нас це зацікавило і один із журналістів подзвонив по вказаному телефону.

Слухавку підняв Андрій і повідомив, що всі товари на продаж - це надлишкове майно частини. Коли журналіст запитав про документи, то він почав нервувати. До речі, перед цим вихвалявся як добре купують його товар і що він вже продав чотири дизель-генератори. Так що ті два Урали майна, що вивезли з обійстя військового лише мала частина того, що насправді вже були викрадено.

Чому військового затримали лише зараз?

Всю інформацію, яку ми здобули передали міській владі, яка в свою чергу переадресувала у вигляді офіційного запиту в міліцію, СБУ та прокуратуру. Через кілька тижнів прийшли відповіді від СБУ та міліції. 

І що б ви думали? Правоохоронці відписалась, що після перевірки інформації, складу злочину вони не знайшли.

До нашого сорому ми повірили їм і не продовжили копати далі, нам і в голову не могло прийти, що дійсно в час війни хтось так може нахабно красти військове майно.

Та сам факт цієї відповіді не дає шансів "спригнути з теми" міліціянтам, що ніби вони про це нічого не знали. Знали та чомусь лише зараз дали хід справі. Показовим в цьому є сюжет 33 каналу, який ми приводимо нижче, де начальник міліції зізнався, що він був в курсі, та і працівник СБУ прохопився мимоволі, що також знав. Так що і начальник міліції Борщук Микола і начальник шепетівського СБУ Іван Бродзинський були в курсі справи.

Більше того, про розкрадання майна 12 містечка знали як мінімум депутати міської ради, адже на одному із засідань перед ними із зверненням виступив Синюта Володимир Володимирович, який якраз і повідомляв про випадки розкрадання військового майна.

Чому крадія захищають колеги?

Та в цій всій історії найбільше дивуєшся реакції людей, які безпосередньо були знайомі з Андрієм Колесником. Цитата односельчанина надовго закарбується у моїм пам'яті
Така в мужика натура. Це тільки курка від себе гребе, а кожний для себе.
Люди не переймаються, що комусь те, що Андрій "гріб" для себе, могло врятувати життя комусь там на війні. Тому більше дивує реакція військових 12 містечка, яких в будь який момент можуть відправити в зону АТО. Всі ті буржуйки та генератори ой як знадобились би їм на фронті.

Не хотілось би вірити, що його колеги також причетні до цих оборудок, але коли вони так завзято захищають Андрія -  це кидає тінь на них самих.

Певною мірою всіх співчуваючих зрозуміти можна. По відгуках багатьох хто знає Андрія Колесника, він чоловік непоганий, ввічливий та добрий. Навіть опікає малого хлопчину, який проживає поруч з малозабезпеченими батьками, допомагає з харчами та одягом.

Та до Робін Гуда йому далеко, тому що Андрій Колесник крав не у багатіїв, а в звичайних військових, більшість з яких собі і квартиру не можуть дозволити, не те що кілька автомобілів та кількаповерховий будинок.
Останнє редагування 07 березня 2015, 20:11

Відео

0
репостів
0
репостів