Розділ Суспільство

У Шепетівці проаналізували статистику розлучень із цікавими результатами

Автор 12 липня 2018, 16:43

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області  було проведено аналіз розгляду судом справ в порядку цивільного судочинства, а саме  категорії «Розірвання шлюбу» за період з 01.01.2018 по 30.06.2018 року.

Слід зазначити, що психологи у своїй практиці розрізняють такі кризи сімейного життя за роками:

- криза першого року подружнього життя – може розпочатися у подружжя лише через рік після шлюбу. Минає час, закінчується період закоханості і приходить розуміння того, яка людина перед тобою. Молоде подружжя починають мучити сумніви щодо правильності їх вибору. І тут на допомогу може прийти досвід власних батьків, варто тільки озирнутися.

 - криза третього року подружнього життя. У цей час, як правило, в молодій сім’ї з’являється дитина і вони приймають на себе нові ролі, а саме ролі люблячих батьків. Проте у цей період страждає чоловік, адже вся увага, що колись діставалась тільки йому, раптом переходить на дитину. Щоб уникнути кризи, психологи радять проводити більше часу втрьох.

- криза п’ятого року подружнього життя. В цей час у сім’ї підростає малюк, мама працює, а тому у неї просто не вистачає часу і фізичних сил, щоб все встигати. Щоб вийти з цієї кризи, парі потрібно рівномірно розподілити обов’язки в сім’ї.

- криза сьомого року подружнього життя  - криза одноманітності. В подружжя у цей період з’являються потреби в нових відчуттях та свіжих емоціях. Психологи радять обговорювати цю проблему разом.

- криза чотирнадцяти років подружнього життя – небезпечний період.  В сімейної пари з’являється почуття невдоволення, криза середнього віку, а у дитини – перехідний вік. Проте варто пам’ятати, що в цьому світі все мінливе. Не думайте про невдачі та не забувайте про хороші риси людини, яка поруч з Вами багато років поспіль.

- криза двадцяти років і більше. Подолавши кризу 14 років, не варто віддалятися один від одного. Познайомтеся зі своїм партнером знову. Минуло 20 або навіть 25 років і можливо перед Вами  нова, але не менш цікава людина, що й раніше. Вчіться давати своєму партнеру другий шанс.

Як свідчать статистичні дані за вказаний період до Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшло 152 справи про розірвання шлюбу. Із загальної кількості справ 79 справ було розглянуто із ухваленням рішення та задоволенням позову. Отриманий результат проведеного аналізу нас дуже здивував, адже як з’ясувалося найбільш важкою кризою в сімейному житті подружжя виявилась криза чотирнадцяти років шлюбу – 21 подружжя.

Друге місце рейтингу посіла криза семи років подружнього життя  – 19 пар; третє місце  –  криза двадцяти років подружнього життя – 16 пар, з яких 1 пара прожила разом 23 роки, 1 пара 26 років та 1 пара 28 років; четверте місце – криза трьох років подружнього життя – 13 пар; п’яте місце – криза п’яти років подружнього життя – 10 пар.

Отож слід пам’ятати, що сімейне життя – це та ж школа. У ній є цікаві і захоплюючі уроки, а часом зустрічаються складні іспити, до яких варто готуватися разом. Бережіть один одного.

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

0
репостів
0
репостів