Розділ Суспільство

Відповіді на питання шепетівчан щодо оздоровлення дітей

Автор 18 червня 2018, 16:07

Сонце, повітря, вода, вітаміни, відпочинок, фізичне  загартування, пізнання і відкриття навколишнього світу… Це неповний перелік  того, чим  може збагатитися дитина в літній період. Тому батьки мають подбати, як максимально оздоровити дітей саме в цю пору, підготувати юні організми до випробувань під час нового навчального року. Держава , в свою чергу, передбачає сприяння в оздоровленні дітей  пільгових категорій.

Надаємо інформацію з питань, які найчастіше виникають у мешканців міста з приводу оздоровлення дітей:

Які діти можуть претендувати на безкоштовні, або пільгові бюджетні путівки?

Це діти, які потребують особливої уваги і підтримки, з числа :

дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції, дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту, рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають  в одній прийомній сім’ї, дітей, взятих на облік службами у справах дітей як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, бездоглядних та безпритульних дітей, дітей-інвалідів; дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей; дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов”язків; дітей, які перебувають на диспансерному обліку; талановитих та обдарованих дітей — переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій.

Де відпочивають діти зазначених категорій цього літа?

Управлінням освіти за кошти міського бюджету оздоровлено 40 дітей зазначених категорій в дитячому закладі оздоровлення і відпочинку « Чайка» ( с. Головчинці Летичівського району). Тисячі дітей отримали можливість відпочити в 15-ти пришкільних таборах.

Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту  організовується направлення пільгової категорії дітей на оздоровлення  за путівками Хмельницької обласної ради. В даний час 9 дітей відпочиває в позаміському закладі оздоровлення і відпочинку «Еко Ленд» ( с. Привороття Кам’янець Подільський район), набрані групи на оздоровлення в позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку « Дністровська чайка» (с. Врублівці Кам’янець Подільський район) – 19 чоловік, в позаміський заклад оздоровлення та відпочинку « Салют» ( Коблево, Миколаївська область) – 11 чол.. Протягом року діти направляються до дитячих центрів « Молода гвардія»( Одеса), « Артек» ( Пуща Водиця Київської області). З  лютого 2018 року в цих таборах оздоровились 8 дітей.

Центром ПМСД за  путівками Міністерства охорони здоров’я з початку року в різних   санаторіях оздоровлено 98 дітей (31 – за межами області, 67 – в обласних санаторіях), надходять такі путівки протягом року.

Куди і в які терміни звернутися, щоб скористатися своїм правом на пільгове оздоовлення?

Щоб оздоровити дітей зазначеної категорії в літній період,  батькам, або особам, які їх заміняють,  необхідно,   з травня  по серпень того року, в якому хочете отримати путівку,  звернутися або за місцем навчання дитини, або в управління у справах сім’ї, молоді та спорту ( каб. 401 виконкому міської ради, тел. 4-01-50), або до дільничного педіатра

УВАГА ! Пільгове, або безкоштовне оздоровлення дитини, можливе лише один раз в рік!

Щоб оздоровити дітей протягом навчального року в « Артеку» і у « Молодій гвардії», звернутися або за місцем навчання дитини, або в управління у справах сім’ї, молоді та спорту ( каб. 401 виконкому міської ради).

Чи є можливості для оздоровлення дітей, які не відносяться до пільгової категорії, в закладах оздоровлення і відпочинку ?

Можливе оздоровлення дітей на базі Шепетівської водолікарні, термін оздоровлення – 2 тижні; 1-а зміна розпочалася 6 червня. Кожна зміна розрахована на 20 – 25 чоловік. Щоб оздоровити дітей в водолікарні, а також в санаторіях, необхідно звертатися до дільничного педіатра!

Можна придбати путівки за власні кошти безпосередньо в оздоровчих таборах. З цією метою надаємо мережу обласних закладів оздоровлення і відпочинку і відповідні контакти. Завантажити

Бажаємо гарного  оздоровлення!

Управління у справах сім’ї , молоді та спорту

Останнє редагування 11 квітня 2021, 19:51
0
репостів
0
репостів