Версія для друку
Розділ Суспільство

Грицівську ОТГ "штурмує" когорта непрацюючих

Автор Остап Калита 16 жовтня 2017, 17:52

На Хмельниччині 29 жовтня пройдуть вибори в семи територіальних громадах. Активність політсил "зашкалює".

Вибори на місцях щораз набувають все більшої заполітизованості та конкуренції політсил. В Грицівську ОТГ, що на Шепетівщині зереєстрували своїх кандидатів представники вісьмох політсил та кілька самовисуванців.

Політична партія "За конкретні справи" представила 26 претендентів на мандат. Здебільшого вони позапартійні, більше третини - підприємці, майже стільки ж й педагогів.

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" сформувала список у 16 осіб, з яких лише один позапартійний. Практично половина з них непрацюючі.

В "Самопомочі" є дев'ять претендентів на депутатство - практично всі не є членами партії. Що ж до фаховості, то тут найбільше непрацюючих.

Від БПП "Солідарність" балотується вісім позапартійних кандидатів в депутати ОТГ. Третина - непрацюючих.

Вісім "бійців" знайшли в РП "Олега Ляшка", більшість з ниє є членами РПЛ. А от щодо фаховості, то лише пару з них мають вищу освіту, загалом же представляють працівників найнижчої ланки - робочий, кочегар, лісник.

Від "Укропу" за мандати боротимуться сім представників. З-поміж них освітяни та непрацюючі.

Хочуть стати депутатами й шість самовисуванців, серед яких головний лікар місцевої лікарні та директор насіннєвого заводу.

Лише двох представників висунула ВО "Свобода". Їх партійці працюють та мають дітей.

Від "Аграрної парії України" також балотується двоє представників, які й працюють в аграрній сфері.

Депутатський корпус Грицівської ОТГ, цілком ймовірно, можуть сформувати люди, які не мають наразі роботи, або ж займаються малокваліфікованою роботою. Та такий варіант малоймовірний. Швидше за все, всі вони потрапили в списки кандидатів "технічно".

Головно найбільше тут шансів в самовисуванців та "конкретних" претендентів. На території чималий вплив мають і освітяни.

Depo.Хмельницький