Розділ Суспільство

Уже півтора року надаємо правову допомогу

Автор Юлія Школьнік 08 грудня 2016, 18:45
Серед державних установ, які реально допомагають простим громадянам  відстояти їхні права, є Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. В Україні відкрито 96 таких центрів на регіональному та місцевому рівнях. З 1 липня 2015 року такий центр відкрито і в місті Шепетівка.
Безоплатна вторинна правова допомога - це правова допомога, що надається для захисту прав людини у судовому порядку за рахунок коштів Державного бюджету України.

Центр правової допомоги забезпечує надання таких правових послуг:
  • представництво інтересів особи у разі, якщо справа потребує розгляду в суді чи вже розглядається судом;
  • складання документів, необхідних для  захисту прав особи в суді.
Варто зазначити, що ці послуги надаються в цивільному та адміністративному судочинстві адвокатами за дорученням центру або штатними юристами центру - якщо справа не потребує розгляду в суді.

Наш центр обслуговує жителів міста Шепетівки та Шепетівського району, а також Білогірського, Ізяславського, Полонського, Славутського районів, міст Нетішина та Славути,  загальна кількість населення яких складає понад триста тисяч.  

Право на таку допомогу мають:
  • малозабезпечені особи ;
  • інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії;
  • діти-сироти, діти, позбавлені  батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім'ї;
  • особи, які претендують на статус біженця;
  • ветерани  війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, інваліди та учасники війни), члени сімей загиблих у воєнних діях, конфліктах та антитерористичних операціях;
  • особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особи,  які є жертвами нацистських переслідувань.
Найчастіше люди звертаються для захисту своїх прав в питаннях пенсійного та соціального забезпечення, оформлення спадщини, розірвання шлюбу, стягнення аліментів, вирішення земельних спорів, а також у зв'язку з необхідністю заявлення адміністративних позовів до державних органів для поновлення порушених прав у судовому порядку.

Центр розташований за адресою:
 м. Шепетівка вул. Героїв Небесної Сотні, 44
тел. (03840) 4-00-15; 4-00-31; моб.0689413340
ел.адреса: shepetivka.khmelnytskyi@legalaid.gov.ua
Skype: Шепетівський місцевий центр з надання БВПД
0
репостів
0
репостів