Розділ Суспільство

Ревізія Ольги Фреймут. Висновки.

Автор Поліщук М.А. 05 квітня 2015, 22:42
Вже який день, в соціальних мережах, коментарях та на нашій редакційній електронній скринці звучать одні і ті самі запитання : "Це правда, що приїжджала Ольга Фреймут?", "Які заклади вона ревізувала?", " Які заклади отримали нагороду?" і тд. На ці та інші запитання ми дамо відповідь в цій статті.
Саме перше і головне, що треба знати, приїзд ревізора Фреймут - це першоквітневий жарт! В тій самій новині це було повідомлено, ще 2 квітня, але певно уваги людей вистачає лише на заголовок і перший абзац. Не було ні її, ні її представників. Все, що було описано в новині, є вигадкою!

Постійні читачі сайту знають, що вигадані новини на перше квітня є вже традицією для нашого сайту, того року, для прикладу, у нас вже відкривався Макдональдс. Тим не менш, велика частина сприйняли інформацію за чисту монету, більше того, почали поширювати її далеко поза межі сайту.

Нам звичайно імпонує, що ми можемо достукатись до такої кількості шепетівчан, але з іншого боку чомусь інші, більш серйозні та необхідні тематики не так цікавлять земляків. Зокрема, в той день, сайт відвідала рекордна кількість людей - 3000, мовчимо вже про соц мережі, де кількість переглядів вимірювалась в кілька раз більшими об'ємами. 

А що ж з іншими матеріалами? Чому шепетівчан не цікавить, що їх приватний теплопостачальник боргує більше 40 млн. грн за газ, де зараз знаходиться колишній мер Антонюк, на якому етапі знаходиться розслідування щодо його зловживань, як наші волонтери з останніх сил намагають екіпірувати наших хлопців в зоні АТО? Ці та подібні матеріали збирають також по 3000 переглядів, але лише за тиждень.

В місті є велика кількість проблем, але людей більше цікавлять телевізійні "зірки".

Звичайно хтось може зауважити, що їх цікавить не так персона Ольги Фреймут, як результати її ревізій. Але давайте будемо чесними, якщо наш сайт зробить ревізію якогось закладу, то цей контент набере на порядок меншу кількість переглядів.

А що ще найбільше бентежить в цій історії, так це те, що більшість шепетівчан абсолютно не хочуть думати головою. Їх не бентежить, що на календарі 1 квітня, що "Інспектор Фреймут" жодного разу не іспектувала райцентри подібні до нашого, що окрім нашого сайту джерела такої інформації більше немає. Просте співставлення фактів в здравомислячої людини викликає посмішку, а ті хто думати головою не хоче, потім сиплять прокльони в нашу адресу: "як ви могли?", "як так можна розводити?".

Виникає таке враження, що якби ми написали про появу бендерівців в місті та геноцид російсько-мовного населення, то велика кількість людей би в це повірили. А ви ще дивуєтесь, як же ш це так діє пропаганда на росіян, що вони готові убивати українців.

В нашому випадку вже доходило до якогось психозу, нам відомі випадки, коли люди на повному серйозі доказували, що вони на власні очі бачили Ольгу Фреймут. Ми говоримо не про тих, хто просто прикалувався над іншими, що не зрозуміли жарту, а про людей, які нафантазували нові факти, аби здаватися більш проінформованими ніж інші.

Одним словом, невинний жарт на сайті, оголив велику частину соціальних проблем, які присутні в нашому місті. А ви потім дивуєтесь, як така кількість людей могла голосувати за "Партію Регіонів" та комуністів.

Люди вірять у казки, якщо вони хочуть в них вірити, казки ж завжди приємніші за реальність. Якщо ви хочете якихось позитивних змін у своєму житті, то вже пора починати вірити в правду і за неї боротись, а не чекати доки казку для вас створить хтось інший.

Якщо ви хочете якісного обслуговування в якомусь закладі, то цього маєте вимагати ВИ, а не чекати приїзду телебачення. Лише ви самі можете покращувати життя навколо вас. Інструментів для цього у вас є предостатньо: відгук на сайті, розповідь друзям, суд і тд. Як то кажуть, було би бажання.
Останнє редагування 05 квітня 2015, 23:46
0
репостів
0
репостів