Що українці не знають про суші?

Вам подобається їсти суші? Чи знаєте ви, які звички супроводжують споживання цієї страви? Бажано знати також про додатки, які можуть йти до шедеврів японської кухні. Сьогодні існує багато служб, які можуть привезти вишукані страви прямо до вас додому чи в офіс. Доставка суші Львів має значний попит, адже це дуже зручно й може суттєво зекономити ваш час. Перевірте, чи знаєте ви все про споживання суші.

Особливості страви

Українці, на жаль чи на щастя, переважно освоюють мистецтво використання палички, а також їдять суші з задоволенням. Ця помилкова віра підтверджується тими, хто створює фільми, серіали та рекламні ролики. Тим не менш, кожен, хто гордо використовує дві дерев’яні палички, напевне будуть розчарованими – в Японії суші їдять руками.

Звичайно, це не стосується будь-якого виду страви, і залежить від "конструкції" ролів. Спрощені класичні маки та ті, що з водоростями зовні, їдять руками. Палички використовують лише для того, щоб покласти на них васабі. Шматочки, що мають рис зверху, тобто нігірі та перевернуті макі, потрібно їсти спеціальними паличками.

Чому вартість суші в Україні відносно висока?

Найбільш абсурдною особливістю суші в Україні є їхня ціна. Навіть найдешевші, які привозять до офісу, зазвичай дорожчі, ніж ті, що подаються в суші-барі в Японії. Невідомо, що на це впливає. Все ж таки не потрібно долати значні відстані від найближчого океану, адже немає потреби перевозити свіжу рибу здалеку.

Більшість ресторанів використовують заморожену рибу. Для приготування справжніх японських суші риба повинна бути бездоганно свіжою. Не дарма є таке японське прислів'я: «Суші, які ми з’їмо ввечері, ще вранці мають плескатися в океані».

Суші-бари в Японії

Подорож до Японії навряд чи обійдеться без відвідування місцевого суші-бару. У цій країні більшість таких закладів мають дуже просту платіжну систему. Суші з’являється на конвеєрній стрічці, у страві подають від 1 до 4 -х штук – залежно від вартості й часу їхнього приготування.

Після закінчення трапези офіціантка підходить до столу, забирає тарілку та видає рахунок. Наполегливо рекомендується лишати чайові не тільки в суші-барах, але і в усіх японських закладах громадського харчування. У середньому виходить близько 140 єн за суші-тарілку. Навіть підраховуючи сьогоднішній високий курс, це виходить близько 36 гривень.

Як використовувати соєвий соус, імбир і васабі?

Багатьом українцям хочеться повністю вмокнути цілі шматочки суші в соєвий соус після того, як вони наклали на них васабі. Цей стиль споживання суші шокує японців, тому що він вбиває смак риби. Соєвий соус і васабі повинні бути лише ледь помітною нотою, а не головним смаком.

Імбир, оброблений у нашій країні, слід пережовувати між шматочками суші з різними інгредієнтами. Це пов’язано з тим, що він очищає смакові рецептори і дозволяє вам повністю насолодитися новим смаком.

Існує чимало різних видів суші та ролів. Не бійтеся експериментувати й замовляти чи готувати щоразу інший різновид. Так вдасться чим швидше знайти ті страви, які найбільше смакують саме вам.

Джерело - суші Катана.

0
репостів
0
репостів