Одним з останніх трендів у сфері харчування став бургер чорного кольору. У частини людей він асоціюється з важким вранці понеділка. Як не дивно, багатьох людей відлякує вугільно-чорний колір їжі, але вони вирішуються спробувати подібний витвір сучасної кулінарії. І не шкодують про це, отримуючи ситість, приємний смак і звичайно ж гарне фото для завантаження в Instagram.

Історія появи

З'явився чорний бургер в 2012 році. Вперше його стала робити мережа ресторанів Burger King, яка розташована в Японії. Їх бургер складався не тільки з чорної булки, а й сиру вугільного відтінку і такого ж соусу. Це перший рецепт чорних бургерів.

Згодом блюдо поширилося по світу. З'явилося воно і в Україні. На їх основі були розроблені спеціальні бургери для шанувальників World Of Tanks, з'явилася «Чорна Мамба». Основою для їх створення є чорне тісто, з якого роблять булочки для бургерів.

Перераховувати всі різновиди можна довго, але краще купити чорний бургер, щоб зрозуміти, про що мова емпіричним методом. Чим фарбують цей шедевр швидкого харчування?

Секретний інгредієнт

Тема фарбування тіста досить важлива. Справа в тому, що далеко не всі заклади швидкого харчування використовують в якості барвника той самий секретний інгредієнт, замінюючи його деревним вугіллям. Для його виготовлення застосовують кокосові горіхи або бамбук. Звичайно всі ми приймаємо цей препарат при отруєннях, оскільки він ефективно абсорбує шкідливі речовини і виводить їх з організму. Разом з цим він поглинає рідину в кишечнику, що може призводити до проблем травлення.

Склад булочки:

  • вода;
  • борошно;
  • цукор;
  • дріжджі;
  • сіль;
  • чорнило каракатиці.

Саме чорнило каракатиці надає булочкам той самий трендовий колір. Якщо хтось не розуміє, як роблять чорні булочки для бургерів, досить знати, що процес практично не відрізняється від виробництва інших видів випічки, крім додавання натурального барвника.

Оригінальну випічку замовляють ресторани, які цінують високу якість продуктів. На основі таких булочок вони і готують свої чорні бургери.

Як краще їсти чорний бургер

Коли більше немає секрету, з чого роблять чорні бургери, варто згадати про те, як їх краще їсти в ресторані. Подібні страви найзручніше їсти руками. Для цього бургер потрібно взяти в обидві руки, стиснути і відкусити. Звичайно, після такого харчування на руках залишаться сліди соусу. Він може також бути пофарбований чорнилом каракатиці. Потрапивши на рукав сорочки або плаття, він зіпсує зовнішній вигляд.

Не так давно подібну проблему було знайдено рішення - одноразові рукавички. Ті, хто їх випробував, відзначають, що змогли насолодитися поїданням соковитого смачного бургера без побоювання забруднитися. Ось чому чорний бургер їдять в рукавичках.

Звичайно, знайдуться і ті, хто будуть намагатися є його столовими приборами, як личить в ресторані. Але тоді вони не зможуть насолодитися всією смакової композицією, що складається з м'якої булки, зелені, соусу і соковитою котлетою для бургерів.