Розділ Освіта

Найкращі книги для читання малюкам

Автор 13 січня 2017, 16:22
Найкращі книги для читання малюкам Матеріал розміщено на правах реклами
На сьогоднішній день вибір літератури настільки широкий, що натрапити на нецікаву книжку і згодом шкодувати про втрату часу на неї зовсім не хочеться. Вибір же книги для дитини, яку ми, дорослі, будемо їй читати, справа ще більш відповідальна. Адже в ранньому віці літературні твори впливають на формування світогляду та розуміння загальних людських цінностей, поняття добра та зла. Нижче подана вибірка книжок, які не залишать байдужими хлопчиків і дівчаток та подарують їм насправді казкові враження.

«Пінгвін, який хотів все знати», Джилл Томлісон

Літературна казка англійської письменниці Джилл Томлісон буде цікавою і пізнавальною як для тих діток, які ще не вміють читати, так і для тих, які вже освоїли це вміння. Головний герой – пінгвіненя Отто, що живе на краю світу на лапах свого батька. Кожного дня на нього чекають вражаючі відкриття. Отто дізнається, що пінгвіни – птахи, але вони не літають, а плавають і пірнають. Малюк повинен зрозуміти та запам’ятати всі премудрості про жителів Антарктиди і розповісти про них іншим пінгвіненятам, адже він найстарший.

"Казки кролика Пітера", Беатриса Поттер

Чудові казки англійської письменниці вже понад століття підкорюють сердечка найменших читачів і давно увійшли до скарбниці світової дитячої класики. Авторка власноруч створила ілюстрації для героїв своїх творів, що дозволило найточніше передати характер та настрій звіряток. Малюки обожнюють ці добрі казочки і під час їх прослуховування здійснюють цікаві подорожі разом зі своїми новими товаришами.

"Вінні-Пух", Алан Александр Мілн

На пригодах доброго, наївного та смішного у своїх міркуваннях ведмедика, виросло багато поколінь дітей в різних країнах світу. Вінні-Пух та його друзі підкорюють серця своїми дотепними діалогами, неймовірними ідеями та витівками, та дозволяють в одному з персонажів упізнати самого себе.

"Тату і Пату - винахідники", Айно Хавукайнен, Самі Тойвонен

Чудернацькі зубасті створіння з великими головами потрапили до нас з далекої країни Небувалії. Виявляється, що у нас все влаштовано  не так, як у них, і товариші вирішують покращити життя. Тату і Пату створюють різноманітні винаходи, як от, наприклад, годувально-одягальний пристрій, який до того ж допомагає прокинутись вранці. Книга містить яскраві ілюстраціями цих апаратів і буде надзвичайно цікавою тим дітям, які віддають перевагу грі з конструкторами та цікавляться тим, як що працює.

"Пригоди Нодді В Іграшковому Місті", Енід Блайтон

Книга видатної дитячої письменниці орієнтована на читання діткам, віком від 2-х до 5-ти років. У ній зібрано купу цікавих історій про дерев’яного чоловічка Нодді, що втік від столяра, який його створив. Нодді зустрічає нових друзів та оселяється в іграшковому місті. Характер та вчинки головного героя навчать малюків різним корисним якостям, а також підкажуть як діяти в тій чи іншій життєвій ситуації. 

Купити книгу для діток, яка б дала змогу опинитися у чарівному світі добра та чудес, - подарувати малечі щасливі миті дитинства, теплі спогади про які супроводжуватимуть протягом усього дорослого життя.
0
репостів
0
репостів