Медицина та здоров'я

Питання медичної етики зараз піднімаються вкрай рідко, це, як кажуть, прикмета часу, але не треба думати, що подібні зміни в структурі охорони здоров'я спокійно сприймаються самими медиками - аж ніяк. Морально-етична сторона сучасної української медицини прихована під тягарем ось уже більше двадцятилітніх змін як в структурі охорони здоров'я, так і у фармації.
Вівторок, 15 січня 2013 16:11

Чорний і білий хліб – який кращий?

Автор
«Хліб – всьому голова» – свідчить всім відома приказка. Дійсно, здавна хліб був основою столу наших людей. Як відомо, сортів хліба – безліч. Для випічки хлібних виробів використовують не тільки пшеничне і житнє борошно, а й інші злаки, як то гречку, ячмінь, овес, додають сухофрукти, насіння льону, соняшнику, гарбуза, та й просто висівки.
Організм людини, який є частиною Природи, останні 50 років зазнає щоденної хіміко-токсичної наруги: перероблені продукти стали настільки звичною частиною нашого раціону, що ми, не вагаючись, витрачаємо свої важко зароблені гроші на отруту сповільненої дії, зручно запаковану у приємні для ока обгортки.
Четвер, 29 листопада 2012 21:17

Значення інсуліну для організму людини

Автор
Їжа, що споживається людиною, в основному складається з 3-х видів поживних речовин, які використовуються організмом для поновлення власних клітин і вироблення енергії. До них належать білки (протеїни), жири і вуглеводи.
Понеділок, 19 листопада 2012 18:15

Сир кисломолочний, його цінність

Автор
Сир - кисломолочний продукт, який отримують шляхом сквашування молока, а потім видалення з нього сироватки. Сир класифікують за кількістю вмісту в ньому жиру. Існує жирний сир (жиру-18%), напівжирний (жиру-9%) і нежирний (жиру не більше 3%).