Розділ Культура

Воїнам світла

Автор 18 березня 2015, 01:19
Наприкінці минулого року п’ять наших авторів-членів Шепетівської літературно-мистецької студії «Доля», а саме: Леонід Жмурко, Олена Іськова, Сергій Доскач, Геннадій Сівак, Віра Кухарук, взяли участь у проекті «Захисникам України від поетичної сотні», який об’явив благодійний фонд «ДОЛЬЧЕ ВІТА» (президент Фонду Степан Жук) і їх твори увійшли до електронної версії книги «Воїнам світла». Нині її прочитали понад 15 тисяч інтернет-користувачів.

Вірші трьох авторів - Олени Іськової, Леоніда Жмурко та Віри Кухарук -  увійшли до друкованого варіанту названої книги, яка видана цього року в Мукачево, волонтерське видавництво «Серце патріота», упорядник книги Степан Жук. Це різдвяний подарунковий збірник поезій від сотні сучасних українських поетів для воїнів захисників Вітчизни, які Новорічні та Різдвяні свята провели не в родинному колі, а в зоні військових дій на Сході України, захищаючи її від внутрішніх та зовнішніх ворогів.

Серед авторів представники різних областей України та української діаспори в Тунісі, США, Португалії.

Тематика представлених у збірнику творів - патріотична лірика, вічна тема кохання, людських стосунків. Вірші – це позитивний енергетичний творчий посил воїнам від творчої когорти.

До речі, книга у продаж не надійде, вона видається лише як подяка за  військову доблесть на фронті та за здійснення пожертв, спрямованих на оздоровлення поранених вояків АТО.

На сторінках книги знайдете і традиційні та авторські колядки, і найпотужнішу молитву-оберіг «Псалом 90», і вірші-молитви, і твори, які вже стали піснями.

До речі, три екземпляри цієї збірочки уже отримала автор Олена Іськова і передала шепетівчанам, учасникам АТО –  бійцям:  Андрію  Миклащоку, Юрію Кулішу та волонтеру Василю Гетьману.

Ще для чотирьох учасників бойових дій на Сході – Руслана Плахова, Андрія Лавренюка, Ярослава Цибулі та Ореста Юзвенка такі збірочки з іменними написами будуть передані місцевій «Самообороні» для подальшої передачі в зону АТО. Вони уже є у Віри Кухарук.

Бажаючим зробити такий дарунок воїнам-учасникам АТО і отримати книжку для себе потрібно надіслати 200 гривень на рахунок Фонду «ДОЛЬЧЕ ВІТА» (інформація у Фейсбуці).

Наступний проект фонду «Дольче ВІТА» – книга-дарунок Надії Савченко «Живи, Надіє!». До неї увійшли вірші наших двох авторів Віри Кухарук та Олени Іськової. В даний час цю книгу отримала сестра Надії Віра Савченко і вона при першій нагоді передасть її нашій відважній Надії.

Головна і цікава мабуть для всіх подія, яка відбулася у столиці - презентація обох подарункових книг у найпрестижнішому в Україні місці - Музеї книги та книгодрукарства, що знаходиться у Київській Лаврі, яка відбулася 14 березня ц.р. Запрошені взяти участь у цьому дійстві  студійці Олена Іськова, Віра Кухарук та Леонід Жмурко.

Презентація збірки "Воїнам  світла" в місті Шепетівка відбулася 13 березня в Будинку культури на розширеному засіданні літературно-мистецької студії "Доля".
0
репостів
0
репостів