Розділ Культура

Людина з хорошою книгою в руках ніколи не є самотньою

Автор Островська К.В. 06 березня 2015, 16:12
У наш час, коли соціальні мережі, телебачення і Інтернет займають у нашому щоденному житті багато часу – важко знайти людину, яка просто читає для задоволення. Але такі є, і їх насправді багато!
Багато цікавих, щирих людей вихованих у сімейному колі, на культурних традиціях, любові до книги щодня крокують до Міської бібліотеки №1, щоб отримати насолоду від чергової зустрічі з такою бажаною книгою.

Бібліотека завжди гостинно приймає своїх читачів, сприяє тому, щоб якомога більше людей залучити до читання, бо саме це робить особистість більш цікавою, освіченою, приємним співрозмовником.

Щороку бібліотечний фонд поповнюється цінними та сучасними екземплярами. За Державною програмою «Українська книга» з початку року бібліотека отримала такі видання – «Художники Хмельниччини», де зібрані кращі мистецькі твори подолян за останнє десятиліття; «Флавіан» – праця протоієрея О. Торика, де автор торкається тематики духовного життя людини та її шляху до Бога.

Складна економічна ситуація в країні, на жаль, зменшила можливість забезпечення державою в повному обсязі нових книг до бібліотек по усій країні. Отже, бібліотека шукає інші шляхи поповнення бібліотечного фонду – за рахунок благодійних акцій, спонсорської допомоги.

Колектив закладу постійно звертає увагу на попит читачів, приймає їх побажання та задовольняє їх попит. Не забуваємо і про Державні програми, наприклад, діє концепція Державної цільової програми популяризації вітчизняної видавничої продукції та читання, в рамках якої у нашій бібліотеці є постійно діюча виставка «Читай українське», а також систематично проводить інформування користувачів щодо значимості української книги у нашому житті. Також до Року ветеранів ВВВ 1941-1945 рр. у нас діє акція «Прочитай книгу про війну», яка допомагає відвідувачам дізнатися більше про історичні події того часу. До слова, серед нового надходження до бібліотеки ви можете побачити книгу В. В’ятровича «Україна. Історія з грифом «Секретно»», де дізнаєтеся про таємниці історії України ХХ століття; цікаві художні твори присвячені історичним подіям – А. Кокотюхи «Охота на маршала», «Справа отамана Зеленого. Українські хроніки 1919 року»; світові історичні шедеври сучасної літератури – В. Мюссо «Холод пепла», Д. Голмон «Легенда», Р. Мональди «Veritas», С. Тойн «Ключ», Д. Браун «Інферно», а також остросюжетні пригодницькі популярні романи – А. Хейли «Аэропорт», Х. Иннес «Корабль-призрак», «Затерянные во льдах», Ж. Фетжен «Эльфийские хроники», Д. Редондо «Невидимый страж», М. Кидрук «Бот», М. Блейк «Атлантида».

Крім того, відвідувачі бібліотеки мають можливість насолоджуватися новими творами зірок сучасної української прози: І. Роздобудько, С. Талан, В. Лиса, Л. Дашвара, А. Кокотюхи, Н. Гуменюк, Д. Корній, М. Іванцової.

Мабуть, чи не в кожного із нас постає питання: яке майбутнє побудує нове покоління?

І саме книга – це той найцінніший скарб і багатство, яким володіє бібліотека і через який впливає на серце та розум молоді. До прикладу, видання Л. Дереша «Пісні про любов і вічність» – це історії, подорожі в пошуках себе, а його книга «Намір» – культовий твір серед сучасного молодого покоління, який описує внутрішні роздуми та монологи зі своїм «я» і які розкривають чуття та особистість. За вподобаннями молоді популярними у нас є книги наступних авторів – П. Коельйо, М.-Л. Піка, К. Кізі, Дж. Селінджера.

Приваблює читача і нестандартність – нещодавно на наших полицях з’явилася остання книга Кузьми Скрябіна «Я, Паштєт і Армія», яка стала дуже популярною та тепер залишається книгою-пам’яткою про улюбленого кумира багатьох українців.

Людина з хорошою книгою в руках ніколи не є самотньою, ще сам Нестор Літописець казав: «Із книжних слів набираємось мудрості і стриманості…». Книги знають відповіді на всі запитання. Все, що пережито людством за довгі століття – зберігається в літературі. Тож, знайдіть ВАШІ книги і ви самі не помітите, як полюбите читати.
Останнє редагування 06 березня 2015, 16:33
0
репостів
0
репостів