Розділ Культура

Нічне дозвілля нашого міста

Важливе місце в житті кожної людини займає дозвілля - це той час коли людина може відпочити від роботи, проблем, навчання. Не всі люди можуть проводити його змістовно і проводять свій вільний час за телевізором або в соціальних мережах без певних цілей. В такому разі ви можете відпочити фізично, але аж ніяк морально, тому що вільний час не буде приносити ніякого задоволення, не буде того стимулу, який змушує вас з радістю закінчувати свій робочий день чи тиждень. Для людей, які не мають достатньої фантазії для наповнення свого дозвілля змістом, в місті відкриваються заклади, в яких їм допомагають з цим. Це можуть бути різноманітні гуртки, спортивні секції, заклади дозвілля типу більярду, боулінгу, кінотеатри. На жаль в нашому місті діє досить мало таких денних закладів, але в плані нічного дозвілля все трішки ліпше.

Написання цієї статті почалось ще декілька місяців тому, але через незрозумілу ситуацію із клубом Black Hall я завершив написанні лише зараз. Керівництво клубу Black Hall запевняло, що у них вийшов термін певних ліцензій і їх поновлення має завершитись ось ось. Але як бачимо клуб досі не працює, хоча наскільки я зрозумів обладнання, меблі та техніка досі залишаються в приміщенні клубу. Будемо сподіватись, що клуб все таки відновить роботу, чи бодай клуб буде переданий новим власникам, які зможуть все таки запустити його, тому що чимало людей полюбляло там проводити свій час. Про популярність Блек Холу свідчить опитування, яке ми проводили власноруч, в ньому взяли участь 245 чоловік і 22.9% підтримали цей заклад. 

До нашого опитування я ще буду посилатись не раз, тому що воно дало досить цікаві результати. Зокрема більшість учасників повідомили, що їм не подобається жоден нічний заклад нашого міста, це 23.7%. Якщо врахувати що Блек Хол не відчиниться, то можна зробити висновок, що в місті практично 50% шепетівчан, з тих що люблять відпочивати в нічних клубах, досі знаходяться в пошуках місця для нічного відпочинку. Тому що ті хто не ходить по нічним клубам були виокремленні в окрему категорію, яка склала 21.6% від всієї кількості респондентів.

Чим вже займаються шепетівчани у вільний час вночі?  - "Бухають!!!", вже чую у відповідь. І на жаль дійсно для багатьох відпочинок зводиться до банальної п'янки. В місті діє велика кількість як звичайних генделиків, так і генделиків з дискотекою. Перелічувати ці заклади не бачу сенсу, кому треба і так знають їх назви. Так само як і знають злачні місця де спиртні напої вживають просто серед неба. Такий вид відпочинку на жаль користується найбільшою популярністю серед моїх земляків через низькі доходи. З одного боку я розумію таку ситуацію, але з другого боку для них потрібно усвідомлювати, що це квиток в один бік.

Окремо варто відзначити легендарний диско-бар "Юність", який вже далеко не перший рік користується популярністю серед шепетівчан. Так в нашому опитуванні за цей заклад віддали 18.4% голосів. В чому секрет такої успішності я не розумію, хоча здогадуюсь. Основною його аудиторією є особи, яким рідко більше 19-ти, а також чоловіки по-старше. З якою метою відвідують заклад останні не важко здогадатись.

Та якщо відкинути аудиторію, що ми матимемо в підсумку? Інтер'єр у "Юності", скажімо прямо, дивний. Попри тематичні малюнки на стінах та певні оздоблення в іншій частині залу, відвідувача не покидає відчуття, що він знаходиться в столовій, вільне місце від столиків якої займає танцпол та бар. Бар, до речі непоганий, вибір алкоголю хороший та і бармени з вигляду працюють добре, більш детально вивчити їх роботи не було змоги, наш таємний відвідувач так і не зміг дістатися барної стійки через натовп народу. Але що варто відмітити так це постійний брак посуду в закладі, вже не раз доводилось чути як для шампанського можуть подати звичайні склянки для соку, або й взагалі для міцних напоїв подати одноразові стаканчики.

Писати детально про музичний формат, світло та звук просто немає сенсу. Музика там не відрізняється від будь якої шкільної дискотеки, всі рінгтон-хіти з соціальних мереж за вечір ви почуєте і неодноразово. Як людям не набридає кожен раз слухати одне і те саме? Світло в "Юності" якщо і є, то його присутність там не така вже й необхідна, їх стробоскоп вам так "налупить в гоко", що в наступний раз хочеться прийти у масці для зварки. Звук жахливий, низьких частот просто немає, високі сверблять вухо, якщо для попси він ще може згодитись, то більш клубні треки йому не до снаги.

Багато хто називає найважливішим аргументом на користь"Юності" порівняно з "Fashion Club" - це ціни. Щоправда значної різниці я не помітив, дійсно за вхід ви заплатите менше, але в закладах такого типу його взагалі немає бути, бо жодних шоу-програм там не відбувається, щодня ви чутимете ту ж музику під крики того ж "діджея". Щодо цін на бар та кухню, то вони не такі вже і низькі.

Стільки стрічок тексту "Юність" заслужила в цій статті лише тому, що неочікувано для мене багато людей вважають цей заклад нічним клубом. Вона потрапила в голосування скоріше як жарт, та на жаль сміятись та плакати можна лише з тих людей, які обрали цей варіант на повному серйозі.

Що ж, після закриття Блек Холу, у нас залишився лише один справжній нічний клуб - "Fashion Club". Його відкриття дивним чином співпало із закриттям вищезгаданого закладу, але це дійсно збіг, тому що підготовка до відкриття Фешину розпочалось задовго до цього. Для того, щоб скласти максимально об'єктивну думку про заклад, ми також відправили туди таємного відвідувача, а я поспілкувався з адміністратором Анною Мельник.

Ми вирішили не вставляти в статтю інтерв'ю, тому що спілкувався я з Анною цілих 2 години, вона дуже приємний співрозмовник, навряд чи хто осилить прочитати такий обсяг тексту. Я наведу вам лише основну інформацію, яку ви маєте знати.

В нашому опитуванні заклад зайняв останнє місце з 13.5%, це можна пояснити не найкращим стартом його роботи, певно якби опитування проводилось зараз, результати були би кращими. Поганий старт я так вважаю був спричинений незадовільною роботою арт-директора та як не смішно назвою закладу. Кому прийшла геніальна думка назвати заклад "Fashion club" невідомо, але сам клуб цю назву ніяк не підкріплює і це як мінімум дивно.

Інтер'єр закладу в цілому дістався йому у спадок від колись оновленого "Ювілейного", за виключенням певних декорацій та міксу малюнків на стінах, адже перед цим були ще одні власники які певні стіни перемальовували під стиль свого клубу. От так і вийшло, що всередині до купи зібрались 3 різні підходи до дизайну, така собі солянка. Звичайно шкода, що дизайн приміщення кардинально не змінювався вже стільки років, але з іншого боку через менші витрати на ремонт, власники мають змогу швидше вийти на прибутковість закладу. Будемо сподіватись, що це вильється у цікаві шоу-програми та гостей, а не в тупе заколочування бабла. Єдине що варто зауважити, що в клубі з'явився ще один бар, що позитивно відобразилось на трафіку людей всередині, занадто великих черг не спостерігалось, щоправда свого коктейлю наш таємний відвідувач чекав доволі довго.

В клубі з самого початку змінилось вже декілька арт-директорів та адміністраторів, в підсумку зараз обов'язки обох посад виконує Анна Мельник. Із спілкування з нею я дізнався, що досвіду роботи на таких посадах у неї ще не було, але видно що вона докладає всіх зусиль щоб виправдати призначення. Прямо під час нашої розмови по телефону Анна постійно вирішувала як організаційні моменти, так і питання культурної програми.

Не дуже добре коли ці два аспекти вирішує одна людина, тому що арт-директор має працювати більш творчо, рутинні організаційні моменти цьому лише заважають. А кожна вечірка має відрізнятись не лише назвою та списком Dj, МС та PJ. Вона має мати якусь концепцію та задум, який відрізнятиме її серед інших. Вагомим кроком в цьому напрямку я вважаю Гангстерську вечірку, яка відбулась 19 листопада. Задум з плакатами "Wanted" та фотосесією а-ля "В поліцейському відділку" думаю вдався. Єдине шкода, що ні гості, ні персонал не були тематично вдягнені. Взагалі це проблема для нашого міста - вкрай мало людей готові підбирати тематичний одяг під вечірки, тому черговий раз назва клубу влучає в молоко. Сподіваюсь в майбутньому ця проблема якимось чином вирішиться, тому що лише за відданості та старанням кожного гостя вечірки можна організувати просто незабутню ніч, а Анні бажаю рухатись надалі в такому напрямку.

В клубі також відбулось вже чимало стриптиз-, фаєр-, фрик-шоу, що вигідно відрізняє його серед інших закладів міста. Мегапозитивно пройшов концерт Андрія Мацевка, попри всю трешовість події, людям сподобалось і вони чекають повторення. Скоро в гості має приїхати Андрій Балконський, особисто мені він не подобається, але знаю є чимало поціновувачів цього діджея. Словом адміністрація клубу всіляко урізноманітнює вечори як артистами так і запрошеними діджеями.

Меню закладу складається з кухонь різних країн світу, тому обрати страву можна від суші наборів та навіть до піци. Відповідає за харчування гостей повар з Хмельницького, зі слів Анни із досвідом праці за кордоном. Нажаль скуштувати його страв поки що не вдалося, вільний столик застати дуже важко.

Щодо світла у нас є певні зауваження: тут так само як і в "Юності" зловживають стробоскопом, можу припустити це пов'язано з відсутністю LJ. Різноманітні світлові ефекти є в наявності, але ними нікому керувати. Тому певно за них відповідає МС чи Dj, яким не завжди вистачає рук та часу. В будь якому разі це питання потрібно вирішувати.

Так само як потрібно вирішувати питання зі звуком. Потужності звуку достатньо, але його чистота бажає бути кращою. В тому ж Black Hall він був на порядок якісніший. Звичайно він кращий ніж в "Юності", але власники клубу мають усвідомлювати, що якісний звук це 50% успіху закладу.

Ну і раз я вже почав писати про недоліки, потрібно згадати про вентиляцію приміщення. Хоч всередині і не курять звичайні цигарки, але в клубі курять кальян. Чи то через неякісний тютюн, чи то через неправильно працюючу вентиляцію, наш таємний відвідувач дуже жалівся на неприємний запах свого одягу та волосся після відвідин Fashion Club.

Щодо музики та її подачі, то звичайно наразі це лідер, який підхопив естафету у Блек Холу, формат музики той самий. Але все одно доріки на цю адресу є - всі діджеї, які грали до цього, грали комерцію. Аудиторія, яка звикла до більш якісного музичного наповнення хоч і не така чисельна в нашому місті, але вона існує і оминати її увагою не варто, тому що як правило це більш платоспроможні клієнти, які звикли відпочивати якісно під якісну музику. Та і комерція різна буває, зокрема те що грало 7 грудня не дуже порадувало нашого таємного відвідувача. Зараз в світі виходять релізи багатьох продюсерів, добірка діджея не повинна обмежуватись лише комерційними танцювальними хітами, які і так є в кожних навушниках міста та практично не відрізняються один від одного. Я вже висловив цю думку для адміністратора клубу і вона пообіцяла більш плідно попрацювати в цьому напрямку.

Всі вищезгадані проблеми цілком можна ліквідувати, сподіваюсь власники сприймуть критику адекватно і почнуть діяти, якщо їм не байдужа доля свого дітища. Із розмови з адміністратором видно, що їй точно не байдуже, вона завжди переглядає відгуки як в соціальних мережах так і на нашому сайті. Тому якщо ви маєте зауваження чи побажання не лініться про це писати, вас почують. А ще пишіть Анні якщо бажаєте працювати фотографом, МС чи PJ. Якщо у вас буде достаньо талантів ви зможете без проблем влитися в колектив клубу.

Якщо підсумувати, то у Fashion Club доволі позитивна динаміка розвитку, головне щоб не розлінувала відсутність конкуренції. А якщо ви вважаєте себе істинним клабером, то не забувайте відвідувати цей заклад, бо поки що він у нашому місті єдиний. Лише з усіма разом ми зможемо тримати планку нічного дозвілля на високому рівні.

Ще хотів додати, що я неодноразово чув на форумі, що завдяки таким клубам спивається молодь, але як на мене нічні клуби тут не при чому, це проблеми лише самих людей. Навіть в той самий Fashon Club приходять чимало відвідувачів, які "заряджаються" вже в інших місцях. Особисто я і чимало інших людей спокійно відпочивають в нічних клубах без алкоголю, тому що головне не напитись, головне в клубі музика, відвідувачі та атмосфера. Якщо ви вважаєте інакше - ласкаво прошу в коментарі.

Останнє редагування 11 серпня 2020, 13:13
0
репостів
0
репостів