Розділ Інше

Більше місяця нема інформації про зниклих в зоні АТО військових з Хмельниччини

Автор Влад Гордій 06 лютого 2015, 13:23

Четверо військових з зенітно-ракетного полку, що базується у Шепетівці, зникли на Донеччині безслідно.

В кінці грудня минулого року  четверо військових  покинули бойові позиції та поїхали  у сусідній населений пункт за посилкою. Як розповідає  їх бойовий побратим Сергій Примачук, хлопці отримали передачу, про що відразу повідомили по телефону. Втім, назад вони не  повернулися.

- У Волноваху завжди їздили гражданською  машиною,а вони випросили ГАЗ, - каже Сергій. -  Їхали четверо, менше не можна було. Як вже потім стало відомо, вони пропустили поворот та вперлися в   блокпост «ДНРівців». Спочатку нам сказали, що машину їхню розстріляли, одиного поранили, а ще одного вбили.  Потім була інформація, що всі живі.

Наразі достовірної інформації про бійців з офіційних джерел немає. Як повідомив «ВСІМ» прес-офіцер регіонального медіа-центру Міноборони України Андрій Агєєв,  місцезнаходження чоловіків досі невідоме.

- У військовій частині їх рахують такими, які не прибули в частину, - каже Андрій Агєєв. –  Як сказав мені заступник командира, їх не вважають полоненими чи зниклими безвісти.    

Сергій Примачук  розповідає, що на Донеччині хмельничани служили разом із військовими з Волині та Черкащини.  За час, проведений разом під кулями, чоловіки дуже здружилися. Й навіть зараз, коли деяких з них відпустили у відпустку, солдати підтримують зв'язок по телефону.   За його словами, зниклі військові знаходяться в полоні.

- Ми, прості солдати, швидше, ніж штаб «пробили»  інформацію. Не думаю, що вони втекли чи просто зникли, вони в полоні. За них просили викуп – зброю. Але поки що результатів немає, - каже Сергій. –  Серед них є двоє чоловіків родом із Шепетівського району, ще двоє з інших районів нашої області. 

Останнє редагування 16 серпня 2023, 12:57
0
репостів
0
репостів