Розділ Бізнес

У січні-березні послугами міськрайонної служби зайнятості скористалися 1400 громадян

Автор Грига Л.В. 12 квітня 2017, 20:52
У січні – березні 2017 року зареєстровано 546 безробітних ( місто 330 безробітних, район – 216 безробітних). Чисельність зареєстрованих безробітних, які скористались послугами служби зайнятості з урахуванням зареєстрованих на початок року, склала 1400 безробітних ( з числа міських жителів -765 безробітних, з числа сільських жителів – 635 безробітних). Основним джерелом формування зареєстрованого ринку праці стали особи, які були звільнені з підприємств, установ, організацій за згодою сторін, з причин плинності кадрів, звільнені за скороченням чисельності або штату та особи, які не були зайняті більше 1 року.

Ситуація на ринку праці області характеризується постійним попитом на працівників сфери торгівлі та послуг (продавець, кухар, офіціант, охоронник); робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин; кваліфікованих робітників з інструментом (тракторист-машиніст с/г виробництва, тракторист, водій, столяр, слюсар-ремонтник, верстатник деревообробних верстатів, електрогазозварник, токар, електромонтер, швачка.). Крім того, є потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

Незважаючи на це, основною проблемою сучасного ринку праці залишається нестача робочих місць, низька оплата праці на існуючих, дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили в кількісному та професійному розрізі.

У січні-березні 2017 року в базі даних Шепетівської міськрайонної служби зайнятості налічувалось 932 вакансії. Станом на 1 квітня 2017 року актуальними були 316 вакансій, на одну вакансію претендувало 3 безробітних. Середній розмір оплати праці становив 2108,24 грн. Завдяки співпраці з роботодавцями та сприяння служби зайнятості 52,3% вакансій було укомплектовано.

За направленням центру зайнятості отримали роботу 461 особа, з них 416 зареєстрованих безробітних. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 24 безробітних, у тому числі 8 осіб, які недостатньо конкурентноспроможні на ринку праці, та 16 осіб, які працевлаштовані на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

Брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру – 98 безробітних; проходили професійне навчання –251 особа.

До відома: станом на 01 квітня 2017 року кількість зареєстрованих безробітних становила 817 особи( з числа міських жителів - 391 безробітних, з числа сільських жителів – 426 безробітних), в тому числі 4 особи з числа внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Серед безробітних 44,3% складали жінки, 28,8% – молодь віком до 35 років, 34,9% становили особи, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, 52,2% - проживають у сільській місцевості. Отримували допомогу по безробіттю 698 осіб.
Останнє редагування 12 квітня 2017, 20:57
0
репостів
0
репостів