Розділ Суспільство

Титулярний єпископ Шепетівський ПЦУ Адріан (Кулик) звільнений на спокій

Автор 23 листопада 2021, 15:14
Титулярний єпископ Шепетівський ПЦУ Адріан (Кулик) звільнений на спокій ПЦУ

22 листопада 2021 р. в Синодальній залі Митрополичого дому – Резиденції Предстоятеля Православної Церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України). У засіданні взяли участь усі його члени.

Синод заслухав Повідомлення Предстоятеля, Блаженнійшого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України, про справу щодо обвинувачення титулярного єпископа Шепетівського Адріана (Кулика) у порушенні, за яке передбачене суворе канонічне покарання (27 Апостольське правило, 9 правило Константинопольського Двократного собору).

Після заслуховування інформації по справі та особистих пояснень титулярного єпископа Шепетівського Адріана (Кулика), в яких він частково визнав себе винним у висунутих звинуваченнях, Священний Синод прийшов до висновку, що Преосвященний єпископ Адріан (Кулик) дійсно вчинив порушення, за які канонічними правилами (27 Апостольське правило, 9 правило Константинопольського Двократного собору) передбачене суворе покарання.

У зв’язку з цим титулярний єпископ Шепетівський Адріан звільнений на спокій із забороною звершення публічних богослужінь. Після завершення одного року з часу прийняття зазначеної Постанови Священний Синод матиме судження про його подальше служіння.

Сам єпископ уже прокоментував своє звільнення, і говорить про те, що він уже на пенсії.

screenshot 2 4

Раніше ЗМІ поширили відео, на якому чоловік штовхав жінку, відібрав у неї телефон та викинув його у клумбу. Інцидент стався просто під камерою спостереження, встановленою біля багатоповерхівки. Судячи із записів з відеокамери, побиття сталося увечері 16 жовтня.

Останнє редагування 23 листопада 2021, 15:20

Відео

0
репостів
0
репостів