Розділ Події

У Шепетівці відбулися заходи з нагоди відзначення Дня Героїв та Дня вишиванки

Автор 24 травня 2021, 09:23
Фестиваль "Творчість народжена війною" Фестиваль "Творчість народжена війною" Фото Марина Ложкіна

23 травня шепетівчани відзначали День Героїв — день пам`яті усіх українців, які віддали своє життя боротьбі за нашу з вами свободу, тих, хто захищав Україну. Того ж дня відбулись заходи до Дня вишиванки, де кожен мав змогу долучитись до свята, одягнувши вишиванку.

На площі біля Музею пропаганди пройшов фестиваль «Творчість народжена війною». На захід були запрошені родини наших земляків, які загинули в ході війни на сході нашої держави.

"Під час бойових дій хлопці воювали, а під час відпочинку – складали вірші, співали пісні. Хтось з них грав на музичних інструментах, хтось саме навчився грати. І таким чином народилася нова музична культура – це пісні й вірші тих людей, які безпосередньо брали участь в бойових діях. В ті вірші і музику вони вкладали душу. А ще були і є волонтери, які підтримують своєю творчістю дух воїнів, дарують розраду у хвилини спокою. І є ми. Ті, кого захищають наші воїни, кому болить війна. І тут, за сотні кілометрів, теж були написані десятки пісень та поезій. Написані війною, бо це не просто якісь слова і пісні, а те, що пережито душею і серцем.
Війна за Україну триває і сьогодні Герої поруч з нами. Тому, цей фестиваль - данина шани нашим захисникам, нагадування, що ми не забули. Ми сильні! Ми незламні!" - зазначили напередодні заходу у Музеї пропаганди.
На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя за Україну, біля музею Пропаганди зібрались керівництво району, громади, представники органів місцевого самоврядування, духовенства, бойові побратими, волонтери, жителі, гості міста та рідні Героїв.
За інформацією Шепетівської РДА, перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Мельник зі словами вдячності та шани звернувся до батьків, дружин, дітей Героїв, які віддали найцінніше - своє життя за нашу свободу та наголосив, що саме завдячуючи Героям ми маємо безхмарне небо над головою і маємо змогу ростити дітей та розвивати країну.
Хвилиною мовчання усі присутні вшанували Героїв та у спільній молитві зі священнослужителем провели панахиду за полеглими.

Пізніше у парку культури та відпочинку відбувся святковий концерт за участі муніципального естрадно-духового оркестру, творчих колективів та солістів міського будинку культури, дитячої школи мистецтв. З привітальним словом виступила заступник міського голови - Галина Безкоровайна. Також, впродовж дійства проводилися майстер-класи та діяли виставки.

Так, патріотичну книжкову виставку-інсталяцію «Слава Героям України» і книжкову виставку – берегиню «Ой яка ж ти гарна, сорочка вишивана!» представили бібліотеки міста, а Шепетівський професійний ліцей - виставку-презентацію творчих робіт учнів. Також Шепетівський міжшкільний навчально-виробничий комбінат провів майстер-клас з ниткографії "Карта України".

За матеріалами Шепетівської міської ради, Шепетівського будинку культури, Музею пропаганди та Шепетівської міської бібліотеки для дітей

Фото: Марина Ложкіна, Шепетівська міська бібліотека для дітей, Шепетівська міська рада

Останнє редагування 24 травня 2021, 11:14
0
репостів
0
репостів