Розділ Суспільство

У Мальованському лісництві народилося троє оленяток

Автор 28 вересня 2022, 11:41

Ще у лютому ми писали, що у Мальованському лісництві розводять благородних оленів. На площі майже 8 гектарів облаштували вольєр і обгородили його. І ось нещодавно народилися оленята. Тепер лісівники просять допомогти вигадати ім'я для малечі.

Понад 6 тисяч гектарів зелених насаджень та суцільної краси… Саме таку площу займає Мальованське лісництво Шепетівського лісгоспу. Це лісництво - одне з наймальовничіших в Україні. Воно здобуло третє місце в конкурсі ТЛУ "Краще лісництво-2021".

Що ж тут цікавого?

На території облаштована зона відпочинку та дитячий майданчик. Також лісівники збудували біотехнічний куточок, де демонструють процес підгодівлі диких тварин взимку.

Поруч - вольєр з оленями, де можна розгледіти цих благородних тварин, а також помилуватися дикими качками. До речі, ми маємо уже перше потомство.

Народилося троє оленяток. Тож завдання із зірочкою - вигадати ім'я для трьох благородних оленів. Чекаємо на ваші варіанти у коментарях.

Наступна локація - лісовий фазанарій. На 30 дорослих птахів та маленьких пташенят можуть подивитися зблизька всі охочі.

Чарівне, проте маловідоме місце відпочинку — «Мертве озеро». Водойма розташована за 6 кілометрів від зони відпочинку, що при в’їзді в Мальованське лісництво.

Начальник Хмельницького ОУЛМГ Петро Пешко розповів:

"Розвиток лісового туризму - наше важливе завдання. Над цим уже працюють на Славутчині та Шепетівщині. Лісівники розробляють спеціальні маршрути, якими проводитимуть туристичні походи. Також у перспективі ми хочемо, щоб кожна людина змогла приїхати до лісництва, заночувати тут, спробувала себе у ролі лісівника та побачила унікальні місцини нашого краю".

Хмельницьке обласне Управління лісового та мисливського господарства

Останнє редагування 28 вересня 2022, 11:52

Відео

0
репостів
0
репостів