Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 25 березня 2022 року

Автор 25 березня 2022, 10:57

Розпочалася тридцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Генеральний штаб Збройних Сил України опублікував оперативну інформацію станом на ранок 25 березня.

Угруповання Сил оборони продовжує ведення оборонної операції на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.

Угруповання об’єднаних сил веде стійку оборонну операцію на Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського напрямків у визначеній операційній зоні, зосереджуючи основні зусилля на недопущенні прориву противника. Так, протягом попередньої доби наші воїни відбили 9 ворожих атак, знищили 12 танків, близько 20 одиниць броньованої та автомобільної техніки і 9 артилерійських систем. Противник втратив понад 200 військовослужбовців. Підрозділами протиповітряної оборони збито 2 літаки та 2 БПЛА ворога.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 6 повітряних цілей ворога: 1 літак, 1 БПЛА та 4 крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил здійснювала патрулювання повітряного простору, винищувальне прикриття військ та об’єктів, ударна авіація здійснювала вогневий вплив по колонах бронетехніки, логістичних центрах та скупченнях військ ворога.

На Волині основні зусилля сил оборони зосереджуються на прикритті державного кордону.

На Сіверщині продовжується ведення оборонної операції. Угруповання військ утримує місто Чернігів та стримує просування противника у напрямку на Київ.

Одночасно, угруповання сил і засобів оборони міста Києва продовжує відбиття наступу противника, нанесення йому вогневого ураження та стійке утримання всіх визначених рубежів оборони.

На Півдні продовжується ведення оборонної операції у визначеній операційній зоні, проводиться стабілізаційна операція, виконуються завдання територіальної оборони.

Російські терористичні війська продовжують вести бойові дії, свідомо порушуючи норми міжнародного гуманітарного права та правила ведення війни.

Ситуація в регіонах станом на 8.00

Київщина

Тривають бої в Бучанському районі. Найзапекліші точки — Буча, Ірпінь, Гостомель, Макарів, села Немішаївської громади. Постійні мінометні та артилерійські обстріли. Є попадання в приватні будинки. У Вишгородському районі ворог впритул наблизився до Славутича, місто в ізоляції. У Броварському районі сили оборони проводять успішну оборонну операцію. У Фастівському районі внаслідок ракетного удару — пожежа, щодо жертв та постраждалих, інформації поки немає.

Чернігівщина

Чернігів — оборона міста. У самому місті — без змін, ситуація залишається складною. По області активні бої по маршрутам пересування ворога (дороги).

Дніпропетровщина

Вночі два ракетні удари по військовий частині під Дніпром. Інформація по постраждалим встановлюється. Зараз спокійно.

Сумщина

Російські війська з вечора крили артилерією околиці Сум. Вже другий тиждень не вщухають обстріли. Також неспокійна ніч була в Охтирському районі, артилерія ворога обстрілювала околиці Тростянця.

Харківщина

У Харкові всю ніч тривали обстріли житлових районів із зброї дальньої дії, є пожежі, працюють рятувальники, кількість постраждалих ще встановлюють. Бої ведуться в Ізюмі, попри пропагандистські заяви окупантів, що вони взяли Ізюм, ЗСУ тримають позиції та ведуть бій. Окупанти обстріляли Дергачі: житлові приміщення, лікарню, карету «швидкої», є поранені. В Малій Рогані вертоліт рф обстріляв свої ж позиції танкового полку, знищив російську техніку та живу силу.

Запорізька область

Сили оборони продовжують стримувати просування ворога в напрямку Запоріжжя. На окремих напрямках змушують противника відступати, продовжуючи нищити ворожу техніку. Запеклі бої з ворогом точаться у н.п. Кам’янське, Оріхів, Гуляйполе. Особовим складом одного з підрозділів ТрО було проведено наступальну операцію, під час якої було звільнено село Малинівка Пологівського району.

Луганщина

Постійні обстріли усіх міст, бої у Рубіжному та Попасній. За вчорашню добу в Сєвєродонецьку та Рубіжному загинули 5 людей, ще 8 поранені. Пошкоджено 32 об’єкти, зокрема 7 багатоквартирних та 9 приватних будинків.

Донеччина

Мар'їнка, Авдіївка: всю ніч — обстріли, на ранок ще тривають. Є поранені цивільні. Маріуполь — без змін. Гуманітарні вантажі не пропускають. Люди виїжджають самотужки до Мангушу чи Бердянська. Звідти — евакуація автобусами тих, хто потребує. Але з автобусами постійна затримка на маршруті — на окупантських блокпостах постійні перешкоди.

Миколаївщина

На території області вночі лунала повітряна тривога. Також уночі над Миколаєвом було збито дві ракети.

Херсонщина

За минулу ніч на Херсонщині були сильні вибухи в межах обласного центру та біля Миколаївщини. За інформацією жителів територіальних громад Високопілля, Великої Олександрівки, Берислава, окупанти, розміщені на території багатьох населених пунктів, риють в селах окопи та звідти стріляють по локаціях ЗСУ, що розміщені на Дніпропетровщині і Миколаївщині.

Волинь, Закарпаття, Хмельниччина, Тернопільщина, Львівщина, Полтавщина, Івано-Франківщина, Одещина, Чернівецька, Кіровоградська області — ніч минула спокійно.

Вінниччина, Черкащина, Рівненщина, Житомирщина — повітряні тривоги, але загалом відносно спокійно.

Дані по втратах росії за час війни

  • особового складу - близько 16100 осіб,
  • танків ‒ 561 од,
  • бойових броньованих машин ‒ 1625 од,
  • артилерійських систем – 291 од,
  • РСЗВ / MLRS - 90 од,
  • засоби ППО - 49 од,
  • літаків – 115 од,
  • гелікоптерів – 125 од,
  • автомобільної техніки - 1089 од,
  • кораблі /катери - 5 од,
  • цистерн з ПММ - 72,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 53.
  • Спеціальна техніка - 18.
0
репостів
0
репостів