Війна Росії проти України. Ситуація станом на ранок 14 березня 2022 року

Автор 14 березня 2022, 11:24
Почалася дев’ятнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Міністерство оборони України опублікувало оперативну інформацію станом на ранок 14 березня.

Стан, положення та характер дій сил оборони без суттєвих змін. Збройними Силами України завдано нищівних ударів по тиловій інфраструктурі (польових базах і складах) з метою порушення системи логістичного забезпечення ворога на тимчасово зайнятих окупантами територіях України. За попередню добу угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України було уражено чотири літаки, три вертольоти та безпілотних літальних апарати (інформація щодо типу уточнюється).

Окупаційні війська значних успіхів у веденні наступальної операції на всіх напрямках висування не мали. Основні зусилля окупантів були зосереджені на закріпленні та утриманні на раніше зайнятих рубежах.

Знову фіксуються непоодинокі випадки використання ворогом цивільної інфраструктури, зокрема і релігійних об’єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння та військової техніки.

Морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що призводить до відмов військовослужбовців ЗС рф виконувати накази командування. За наявною інформацією, на території рф в місті Бєлгород розміщено військовий табір Бєлгородської військової комендатури. У таборі утримуються російські військовослужбовці, які після лікування виписані зі шпиталів та чекають відправки у підрозділи. Також у зазначеному таборі перебувають військовослужбовці ЗС рф що відмовляються від участі у бойових діях, з ними проводяться заходи досудового дізнання.

Щодо готовності збройних сил Республіки Білорусь до ведення війни з Україні. За заявою одного з високопосадовців сил спеціальних операцій Республіки Білорусь, спецпризначенці збройних сил РБ брати участі у війні з Україною не будуть.

Ситуація в регіонах на 8 ранку 14 березня

Київщина

Повітряні тривоги по області. Бої в Ірпіні, Макарові. Зафіксовано пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад. Періодичні бої в селах цих громад. Готуємось продовжувати евакуацію.

Чернігівська область

Оборонні бої біля Чернігова. Вночі на Чернігів ворог здійснив 3 авіанальоти. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

Більша частина міста без тепла, деякі мікрорайони вже 3 доби без світла, окремі приміські райони вже 5 і більше діб. Частина міста без води. Комунальні служби міста працюють щодо відновлення мереж, іноді під обстрілами росіян.

Сумщина

Ніч почалася з авіабомбардування Охтирки. Потрапляння у житлові будинки, подробиці уточнються.

Кількагодинна повітряна тривога вночі.

На сьогодні йшли перемовини про зелені коридори, утім жоден з маршрутів евакуації не погодили.

Житомирщина

Повітряна тривога практично всю ніч.

У с. Ставище внаслідок ракетного удару зруйновано 7 будівель та пошкоджено 5 житлових будинків. 4 людини поранено, 14 евакуйовано з будинків, що були уражені.

Кіровоградська область

Практично всю ніч і до зараз повітряна тривога.

Дніпропетровщина

Кількагодинна тривога вночі.

Харків

Уночі продовжилися обстріли житлових районів, зокрема Салтівки, Нових Будинків. Кількість постраждалих ще не встановлена. По області велися активні бої в напрямку Ізюму. ЗСУ поступово витісняють окупанта.

Запорізька область

На Запорізькому напрямку ситуація без суттєвих змін. Ворог пробує закріпитись на рубежах тимчасово зайнятих територій, але реалізувати такі плани йому не дають військові та мешканці Запорізького краю. В одному з районів ведення бойових дій було виявлено мінометний розрахунок противника та скупчення техніки, по якій було нанесено артилерійський удар – окрім ворожої техніки наші військові влучили у склад з боєкомплектом противника.

Рівненщина

Попадання в телевежу. Телебачення і радіо не працюють. Кількість постраждалих встановлюється.

Волинь

Ніч минула відносно спокійно.

Вінничина

Ніч минула відносно спокійна, були повітряні тривоги.

Закарпаття

Триває повітряна тривога вже кілька годин.

Хмельницька область

Вночі — кілька годин повітряні тривоги.

Луганщина

Сєвєродонецьк під постійними артобстрілами, за добу 18 влучень у житлові будинки. Гаряче в Рубіжному. Гуманітарним коридором вдалося евакуйовати 1600 людей.

Донеччина

З опівночі — активізація авіації, спроба прориву у Мар'їнському районі.

У Краматорську від обстрілу згорів приватний будинок, є жертви. Росіяни гатили градами по Авдіївському коксохіму. У Волноваху увійшли росіяни. Маріуполь - без змін. Пекло.

Миколаївщина

Миколаїв — обстріли усю ніч. У м.Снигурівка у наслідок обстрілу зруйновано приватні житлові будинки. Кількість постраждалих встановлюється.

Тернопіль, Черкаси, Львівщина, Полтавщина, Чернівці, Івано-Франківськ

Вночі — повітряна тривога кілька годин.

Херсонщина

Херсон: вночі та ввечері вибухи сильні та гради.

Одеса

Загалом спокійно. Кілька годин — повітряна тривога.

Бойові втрати ворога на 14 березня:

  • Понад 12 тисяч особового складу
  • 1249 бойових броньованих машин (+23)
  • 617 одиниць автомобільної техніки (+17)
  • 389 танків (+15)
  • 150 артилерійських систем (+10)
  • 90 гелікоптерів (+4)
  • 77 літаків (+3)
  • 64 ракетні системи залпового вогню (+2)
  • 60 цистерн з паливом
  • 34 засоби протиповітряної оборони
  • 8 безпілотників (+1)
  • 3 кораблі і катери
0
репостів
0
репостів