Винуватець смертельної ДТП вийшов достроково на волю та вже хотів сісти за кермо

Автор 16 лютого 2022, 16:54

Викладачу Хмельницького національного університету Валентину Цимбалюку, який умовно-достроково вийшов з в'язниці після смертельної ДТП, заборонили керувати авто ще впродовж року та чотирьох місяців. Смертельна аварія за його участі сталася ще у лютому 2017 року поблизу Шепетівки.

Після виходу з в'язниці чоловік домігся відновлення права керувати авто, але прокуратура Хмельниччини скасувала рішення суду, позбавивши викладача водійського посвідчення.

Нагадаємо, Валентин Цимбалюк разом з трьома попутниками, яких взяв через «BlaBlaCar», їхав із Хмельницького у Рівне. Поблизу села Кам’янка водій виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з вантажівкою. У цій аварії загинули 30-річна жінка та 32-річний чоловік, а 21-річний студент Хмельницького національного університету отримав важкі травми. Усі вони перебували в автомобілі Валентина Цимбалюка.

Сам викладач у суді свою вину не визнав, не погоджуючись, що перевищив швидкість під час обгону. Втім, у серпні 2017-ого Шепетівський міськрайонний суд виніс вирок, яким засудив водія на 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. З 2017 року Валентин Цимбалюк відбував покарання на Рівненщині. У 2020 році йому вдалося звільнитися від відбування частини основного покарання умовно-достроково.

«Проте викладач звернувся про звільнення його і від додаткового покарання – позбавлення права керування транспортним засобом. Однак у цій частині обвинуваченню вдалося відстояти позбавлення винуватця ДТП права керувати авто ще на 1 рік 4 місяці», – йдеться у повідомленні обласної прокуратури.

0
репостів
0
репостів