Як вибрати каву в зернах

Чи можна уявити собі ранок без чашки ароматної кави? Кожен вважає за краще свій сорт і спосіб заварки, але справжні гурмани рекомендують тільки каву в зернах, які меляться перед заваркою напою. Саме так напій виходить найбільш ароматним і смачним. Як же правильно вибрати зерна і не помилитися з купажем? Про це ми дізнаємось далі, а от де купувати каву, скажемо прямо зараз - http://klab.net.ua

Правильно вибираємо і зберігаємо

Якщо Ви згодні з гурманами і вибираєте зерна, а не мелену або розчинну каву, радимо звернути увагу на деякі особливості, які вбережуть від неякісної покупки.

Всі зерна в упаковці повинні бути цілими. Справа в тому, що розбиті шматочки швидше втрачають ефірні масла і в результаті можуть зіпсувати смак напою.

Кава повинна володіти характерним яскравим ароматом. Якщо він майже не пахне, то, швидше за все, він вже старий і повноцінного смаку від нього вже не добитися.

Якщо Ви купуєте упаковку, то обов'язково перевірте її герметичність - навіть невеликий прокол і потрапляння повітря всередину пакета, може зробити зерна не такими смачними.

Зберігати зерна краще в щільно закритій банці, і якщо Ви взяли порцію, яку будете використовувати більше тижня, то краще помістити кави в прохолодне місце. Можна в холодильник. Хоча фахівці рекомендують купити кави в зернах невеликою порцією і не зберігати надто довго. Звичайно, найкраще таку покупку робити в спеціальному профільному магазині. 

Сорти і купажі

Як напій вживається лише два сорти кави - робуста і арабіка. Робуста більше насичена кофеїном, вважається більш міцним сортом, проте не дуже приємна на смак. Тому вона йде в купажі (суміші) з арабікою - більш тонким на смак і аромат сортом. Залежно від співвідношення сортів в купажі буде виходити різний по міцності і смаковими характеристиками напій. Крім цього арабіка може продаватися і окремо. Ці деталі важливо пам'ятати, якщо Ви купуєте каву в зернах і змішуєте їх потім самостійно.

Обсмаження

Насиченість смаку напою залежить і від ступеня обсмаження. За інтенсивністю виділяють чотири основних види обсмажування кавових зерен. Легке обсмаження майже не змінює зеленуватий колір зерна і в результаті дає злегка водянистий, практично не гіркий смак. Середнє, американське, найбільш поширене, дає традиційний кавовий колір зерна і звичний нам присмак. Після найсильнішого обсмаження (іспанська або французька) зерна стають майже чорними, а сам напій стає сильно гірким. Вибираючи кави в зернах, ступінь обсмажування можна визначити за кольором самого зерна і орієнтуватися на свої смакові уподобання.

0
репостів
0
репостів