Розділ Суспільство

Вслід за прокуратурою "морозиться" і військомат

Автор Телекритика 03 липня 2015, 19:18
Шепетівсько-Полонський об'єднаний міський військовий комісаріат цікавився журналістом-активістом «Дорожнього контролю - Захід» Олегом Орленкому рамках чинного указу Президента про мобілізацію. Про це в коментарі «Телекритиці» сказав начальник мобілізаційного відділення - заступник військового комісара Олександр Юрін.
Нагадаємо, пан Орленко стверджує, що військоммат розшукував його після того, як він опублікував на YouТube відео, де зафіксоване порушення правил паркування прокурором міста Владиславом Піонтковським.
Ми цікавимося громадянами призовного віку (від 27 до 60 років), які підлягають призову на військову службу по мобілізації. Незалежно від того, де вони працюють чи перебувають. Олег Орленко як законослухняний громадянин, прочитавши указ Президента про мобілізацію, мав з'явитися за місцем прописки у військовий комісаріат, щоб уточнити дані. Він цього не зробив. Тому того дня до нього приходила наша посадова особа. Його мати сказала, що він на роботі, а коли наш працівник прийшов через кілька годин - йому вже ніхто не відчиняв двері. Особисто Орленку повістку ніхто не вручав. У відео він каже, що комісований, то нехай прийде і надасть медичні документи. Якщо не з'ясуємо, де він перебуває,- будемо передавати справу в правоохоронні органи. Так це робиться по закону, - зазначив начальник мобілізаційного відділення.
Нагадаємо, Олег Орленко заявляв, що через два дні після публікації відеоролика до нього завітали працівники військкомату, які спочатку говорили, що уточнюють списки, потім розповідали сусідам, що принесли повістку, але нічого не віддавали. Пан Орленко вважає, що таким чином працівники військкомату намагалися чинити моральний тиск на його батьків. Згодом журналіст зателефонував представнику військкомату, і той сказав, що відносно журналіста  «надійшла команда з області».
0
репостів
0
репостів