Розділ Суспільство

Поліетиленові пакети міняли на модні «екоторбинки»

Автор 22 грудня 2018, 12:02

У День святого Миколая колектив Шепетівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату спільно з вихованцями закладу провели незвичну святкову акцію. Діти пропонували перехожим безкоштовно обміняти їхні поліетиленові пакети на модні «екоторбинки». Рівно півсотні шепетівчан стали власниками «ekobag», які були пошиті руками вихованців МНВК.

Робота з розробки проекту з виготовлення «екоторбинок» розпочалася у вересні цього року. Ініціативна група Шепетівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату у складі Маші Томашевської, Лізи Щавінської, Зоріоли Рощиної та Каті Гуменної під керівництвом психолога закладу Ірини Гітченко презентували свій бізнес-план на конкурс Шепетівського міськрайонного центру зайнятості. Отримавши почесне друге місце, розпочали активно працювати над втіленням ідеї у життя.


Реклама: Вам нужно купить ракетку для тенниса? Интернет магазин Babolat предлагает широчайший выбор ракеток для большого тенниса в Украине! Подберем лучшее решения и новичкам и професионалам, обращайтесь к консультантам магазина.


Спочатку працівники освітнього закладу за власний кошт закупили тканину, фурнітуру використовували ту, яка була на базі комбінату. «Екосумки» шили усі вихованці МНВК, які здобувають професію швачки, а це дві групи учнів 10-11 класів, яких основам швейної майстерності навчає викладач Ольга Шевчук. Собівартість однієї «екоторби» складає 44 гривні.

Найбільше сумок пошили, як не дивно, юнаки, учні 10-класу спеціалізованої школи-інтернату, які розпочали навчання лише з вересня. Це Віталій Щербінін, Дмитро Бібчук, Олександр Кацура та Павло Чубок. Вони шили швидко та якісно. Ентузіазму у хлопців побільшало, коли «екоторби» з логотипом MNVK стали замовляти через Інтернет. Зокрема, «екосумки» з Шепетівки підкорили місто Тернопіль і столицю.

Загалом над виготовленням екологічно чистих сумок працювали не тільки майбутні швачки, а й увесь колектив МНВК: одні учні кроїли, інші – шили, педагоги допомагали з логотипами. Робота «кипіла», і до Дня святого Миколая було виготовлено більш як півсотні сумок ручної роботи.

А у свято вихованці закладу із задоволення пропонували мешканцям обміняти їхній шкідливий поліетиленовий пакет на зручну брендову сумку. Багато з перехожих були приємно вражені такою акцією та дякували за подарунок.

Матимемо надію, що відтепер щасливі власники «екоторб» користуватимуться винятково екологічною тарою без школи для довкілля.

Шепетівський вісник

Останнє редагування 22 грудня 2018, 12:25
0
репостів
0
репостів