Розділ Суспільство

У навчальних закладах роздавали подарунки від народних депутатів

Автор 21 грудня 2018, 19:15

До свята Миколая у навчальних закладах області представники народних депутатів роздавали солодощі та подарунки. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

19 грудня на сторінці у Facebook Шепетівської спеціалізованої школи-інтернату з’явилася інформація, що голова місцевого осередку партії «За конкретні справи» вручив подарунки учням початкових класів.

Про те, що учні 1-4 класів та вихованці дитячих садків м. Шепетівки та Шепетівського району одержали подарунки від народного депутата Олександра Гереги, у групі «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ! Хмельниччина» також повідомила користувачка Алла Ординська.

«19 грудня 2018 року представники Шепетівської міськрайонної організації «За конкретні справи» від імені народного депутата України Олександра Володимировича Гереги привітали учнів 1-4 класів у школах та дітей в садочках міста Шепетівка та Шепетівського району з Днем Святого Миколая», – написала вона.

Крім того, спостерігачі ОПОРИ зафіксували факти роздачі подарунків від Олександра Гереги у Шепетівському НВК №1, де солодощі отримували учні молодших класів, та у ДНЗ №7 «Дюймовочка». Як кажуть батьки вихованців ДНЗ №7, про ініціативу їх попередили, тож вони мали можливість відмовитись від подарунків.

А на сайті партії «За конкретні справи» 19 грудня підсумували:

Традиційно до Дня Святого Миколая усі діти Хмельниччини, до 4-го класу включно, отримують солодкі подарунки від імені народного депутата України Олександра Володимировича Гереги та Галини Федорівни Гереги

Координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Хмельницькій області Андрій Попик вкотре наголосив, що зосередженість благодійної діяльності нардепів у межах їхніх одномандатних виборчих округів вказує на її електоральну обумовленість та прихований агітаційний характер в інтересах саме парламентарів. І хоч у описаних ситуаціях благодійність спрямована на дітей, які не є виборцями, опосередковано це може впливати на політичний вибір їхніх батьків чи інших дорослих родичів.

ОПОРА нагадує, що частина 14 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» говорить: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців».

0
репостів
0
репостів