Розділ Суспільство

Роман Мацола чотири рази використав тему виділення бюджетних коштів для «самопіару»

Автор 17 грудня 2018, 07:43

Упродовж червня-жовтня Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала на Хмельниччині 31 випадок, коли народні обранці використовували тему виділення на їхні округи бюджетних коштів для «самопіару». Свою ймовірну причетність до залучення коштів афішували перед виборцями всі семеро мажоритарників від області.

Зазначимо, що в межах дослідження ОПОРА фіксувала ймовірні випадки використання народними депутатами бюджетних ресурсів (субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій, коштів Державного фонду регіонального розвитку, Дорожнього фонду тощо) задля дочасної непрямої агітації. Найбільше таких прикладів (11) спостерігачі ОПОРИ нарахували в 193 окрузі, який у Верховній Раді України представляє народний депутат Володимир Мельниченко.

Не знехтував можливістю «попіаритись» на темі залучення державних грошей і народний депутат Роман Мацола (ВО №190), який представляє «БПП «Солідарність». На його сайті можна прочитати про чотири ініціативи, реалізовані за бюджетні кошти на окрузі депутата. Дві з них – закупівля комп'ютерної техніки для шкіл міста Славути та Понінківської ОТГ. Крім того, як інформує сайт депутата, додаткові 100 тис. грн з державного бюджету було виділено сільській раді на окрузі Романа Мацоли для встановлення вуличного освітлення та 670 тис. грн – на закупівлю ігрових комплексів для шкіл округу.

Як зазначає координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Хмельницькій області Андрій Попик, наголошуючи на своїй участі (сприянні, допомозі) в залученні державних коштів на їхні округи, народні депутати намагаються здобути електоральні переваги на найближчих виборах. При цьому їхні дії можуть мати ознаки зловживання бюджетним ресурсом для власного «піару».

0
репостів
0
репостів