Розділ Суспільство

Директора Шепетівського коледжу ПДТАУ оштрафували за хабар

Автор 03 грудня 2018, 18:14

Директора Шепетівського коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету, який вимагав 9 тис. гривень за допомогуу вступі абітурієнтці, оштрафували на 25,5 тис. гривень. Про це можна дізнатися з вироку Шепетівського суду Хмельницької області.

У липні в коледж звернулися абітурієнтка з мамою, щоб дізнатися умови вступу. Директор навчального закладу Тетеря Ігор Анатолійович, оцінивши результати ЗНО, яке здавала абітурієнтка, заявив, що бали вкрай низькі. Однак запропонував допомогу в надходженні за 9 тис. гривень.

Директор, усвідомлюючи небезпечність своїх дій, вирішив направити запит в Міносвіти на перерозподіл трьох місць держзамовлення на підготовку фахівців з вступників на основі базової загальної середньої освіти на вступників на основі повної загальної середньої освіти.

У серпні мама абітурієнтки передала директору коледжу 9 тис. гривень. Правоохоронці затримали чоловіка після отримання хабара.

Директор коледжу визнав свою провину і уклав угоду з прокурором.

Суд визнав вимагача винним і оштрафував на 25,5 тис. гривень з позбавленням права обіймати посади пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності строком на три роки.

0
репостів
0
репостів