Версія для друку
Розділ Суспільство

Кримінальне провадження щодо службових осіб ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" досі триває

Автор 26 листопада 2018, 02:01

12 жовтня цього року, міський голова отримав лист від поліції, в якому йшлося про те, що на його звернення щодо можливих кримінальних порушень з боку посадових осіб ТОВ "Шепетівка Енергоінвест", працівники управління захисту економіки в Хмельницькій області ДЗЕ Національної поліції України прийняли рішення щодо припинення розгляду звернення. Але правоохоронці чомусь змовчали, що насправді слідство у кримінальному провадженні №42016240000000064 , яке розпочалось ще у 2016 році, досі триває.

Про це ми можемо дізнатись з кількох ухвал Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області, які датовані 14 листопада 2018 року. Начальник відділу СУ ГУ НП в Хмельницькій області звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Хмельницької області, про тимчасовий доступ та вилучення документів, які містять відомості, що становлять банківську таємницю, та перебувають у володінні декількох банків.

Як зазначено в клопотанні, у 2015 році службові особи ТОВ Шепетівка Енергоінвест , з метою умисно невиконання судових рішень, що набрали законної сили, про стягнення 36,1 млн. гривень, відкрили новий розрахунковий рахунок у банку, про наявність якого не було повідомлено державного виконавця, та маючи реальну можливість на часткове погашення заборгованості за судовими рішеннями, про що свідчить рух коштів за вказаним банківським рахунком, кошти скеровували на інші потреби, в тому числі перераховано на рахунки ТОВ Комунальні системи України , кінцевим бенефіціарним власником якого та ТОВ Шепетівка Енергоінвест є одна особа, чим державній компанії ПАТ НАК Нафтогаз України завдано матеріальних збитків на суму понад 4 млн. грн.

Дане кримінальне правопорушення 27.04.2016 року зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань №42016240000000064, правова кваліфікація - ч.2 ст.382 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ Шепетівка Енергоінвест , з метою здійснення приймання платежів від фізичних та юридичних осіб за наданні послуги, з подальшим використанням коштів, які надходили на відкритті ТОВ Шепетівка Енергоінвест банківські рахунки, на власні потреби, відкрили у ПАТ КБ Приват Банк (МФО 315405) додатковий розрахунковий рахунок №26030052401585, на який надходили такі кошти, інформацію про який не подали до органів ДФС України, з метою приховування надходження коштів на рахунок. Вказані розрахунки носили безгосподарський характер та здійснювались виключно з метою ухилення від виконання рішень суду та погашення фінансових зобов'язань перед ПАТ НАК Нафтогаз України , так як платежі в адресу даного товариства не здійснювалися взагалі.

Нагадаємо, що вже другий рік поспіль, через борги ТОВ Шепетівка Енергоінвест, шепетівчани змушені були купувати такі необхідні речі, як обогреватель керамический, конвектор, колорифер, телпі пледи та вологопоглинач. Цьогоріч містяни вже місяць сидять немов на голках, тому що не впевнені чи буде тепло у їх домівках упродовж всього опалювального періоду.

Наразі керівник і співласник приватного теплопостачальника Олександр Пустовойт, за його словами, намагається отримати банківську гарантію і за її допомогою отримати номінації на газ у НАК "Нафтогаз". 20 груд­ня цього ро­ку приз­на­че­но роз­гляд спра­ви у апе­ля­цій­но­му су­ді що­до ро­зір­вання до­го­во­ру кон­це­сії.