Розділ Суспільство

Шепетівчани із вадами зору провели круглий стіл із міською владою

Автор 15 листопада 2018, 18:48

Сьогодні за участі міського голови Михайла Полодюка  відбувся круглий стіл на тему: «Проблеми соціальної реабілітації осіб з інвалідністю по зору та шляхи їх подолання». Основною метою проведення заходу  було  привернення уваги суспільства до проблем людей із порушенням зору та виховання серед людей толерантного ставлення до осіб з особливими потребами.

У вступному слові міський голова відзначив, що УТОС – одна із найдавніших та найдосвідченіших громадських організацій у місті. На жаль, кількість людей із вадами зору щороку зростає, водночас зростає і потреба у підтримці з боку держави. Міська рада тісно співпрацює з громадською організацією.  Протягом 2014-2018 років у Шепетівці діє Програма надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів і ветеранів,  діяльність яких має соціальну спрямованість. На потреби Шепетівської територіальної первинної організації УТОС протягом 2014-2018 років із міського бюджету виділено понад 28 тисяч гривень. У тому числі за виділені громадській організації кошти було придбано засоби реабілітації. Зокрема, це тифлозасоби, радіоприймачі, чайники із свистками, наручні годинники озвучені.

Круглий стіл проводився Шепетівською територіальною первинною організацією УТОС в рамках благочинної акції «Один день ночі» та заходів до Міжнародного дня Білої тростини, Всесвітнього дня сліпих та Міжнародного дня інвалідів.

До участі в обговоренні були запрошені та долучилися представники виконавчого комітету міської ради, районної державної адміністрації, Шепетівської центральної районної лікарні, міського відділу поліції, місцевих засобів масової інформації.

Шепетівською територіальною первинною організацією УТОС було  запропоновано розглянути найвагоміші питання для членів організації. Учасники круглого столу обговорили питання соціального захисту та соціальної реабілітації осіб з глибокими вадами зору.  Зокрема, забезпечення технічними засобами реабілітації та путівками на санаторно-курортне лікування.

Також  обговорили медичне обслуговування осіб з інвалідністю по зору, одиноких та одиноко проживаючих осіб, зубопротезування, оформлення групи інвалідності та Індивідуальної програми реабілітації.

Про збереження пільг на проїзд в міському та приміському транспорті доповів начальник управління економічного розвитку Шепетівської міської ради Олександр Гринь.

Наступними було розглянуто питання обладнання автобусних зупинок, паркування автомобілів на тротуарах, порушення правил висадки і посадки пасажирів водіями та питання ремонту дороги по вулиці Князя Святослава.

Насамкінець розглянули  питання  впровадження інклюзивного навчання дітей з глибокими вадами зору тощо.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради.

0
репостів
0
репостів