Версія для друку
Розділ Суспільство

Михайло Полодюк прокоментував пропозицію прем'єр-міністра провести переобрання мерів "холодних" міст

Автор 14 листопада 2018, 20:19

Міський голова не має впливу на приватну компанію, яка забезпечує опалення в Шепетівці. Про це заявив мер міста Михайло Полодюк в ефірі "112 Україна", коментуючи пропозицію прем'єр-міністра Володимира Гройсмана провести переобрання мерів міст, у яких виникли проблеми з опаленням.

Тепло у нас надає приватне підприємств. На сьогодні методів, про які говориться на вищому рівні, місцеве самоврядування не має ніяких, тому що комунальне майно здано в концесію до 2023 року. Відповідальності міського голови за приватне підприємство не може бути де-юре. Після того, як ми повернемо майно в комунальну власність, ми будемо нести відповідальність за майно. Якщо в нас немає його в управлінні, міська рада вже прийняла кілька рішень про розірвання концесійного договору, рішення в суді оскаржується, і приватна компанія продовжує виконувати з горем навпіл ці обов'язки

На цей момент справа розглядається Господарським апеляційним судом у Рівному. "Це рішення ми ухвалили рік тому, і по другому колу ми продовжуємо відстоювати це питання, що договір повинен бути розірваний", - пояснив міський голова.

Він також уточнив, що на цей момент житлові будинки в Шепетівці повністю опалюються, через 40 хвилин будуть підключені останні дві школи.

Газ подали на підставі домовленості, яка відбулася вчора на засіданні в Хмельницькому, поки не буде вирішено питання отримання номінації приватною компанією від "Нафтогазу". Вони запевнили, що протягом тижня вони цю номінацію отримають, оскільки договори про постачання газу в них вже підписано.

Останнє редагування 15 листопада 2018, 04:56

Відео