Версія для друку
Розділ Суспільство

Районні чиновники відвідали останнього партизана-підпільника

Автор 24 вересня 2018, 17:29

22 вересня Україна відзначала День партизанської слави, свято запроваджено Указом Президента України у 2001 році на підтримку ініціативи ветеранів війни, з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. Відзначення даного свята є свідченням визнання на рівні держави неоціненного внеску народних месників, справжніх героїв у велику Перемогу над фашизмом.

Нині у Шепетівському районі проживає лише один колишній партизан-підпільник, учасника бойових дій – Врублевський Володимир Григорович, у селі Купино.

З нагоди свята у гості до ветерана завітали перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Пономарьов, заступник голови Судилківської ОТГ Валентина Мазур, завідувач сектору інформаційної діяльності адміністрації Олександр Чмир та голова районної громадської організації «Ветеран Шепетівщини» Олександр Лукашенко.

Володимиру Григоровичу було сказано багато щирих слів вдячності за ратні бойові і трудові подвиги, побажань здоров’я, довголіття й інших життєвих гараздів, а також вручено невеличкі подарунки.

Нажаль, життя склалось так, що уже багато років колишній партизан проживає один. Із рідних є донька, але вона живе у Росії, має проблеми із здоров’ям, тому батька відвідує вкрай рідко. Доглядає Володимира Григоровича сусідка – Марія Павлівна. Вона і їсти наварить, і помешкання прибере, і нагодує овечок господаря, яких у нього 14 голів.

Керівники району щиро подякували Марії Павлівні за її громадянську позицію, допомогу і добре серце. Хай добро повертається до Вас сторицею!

За матеріалами Шепетівської РДА