Розділ Суспільство

Із незаконної оренди повернуто сотні гектарів землі вартістю 31 млн грн

Автор 08 серпня 2018, 20:18

За втручання прокуратури на Хмельниччинні у користування державного підприємства повернуто землі вартістю 31 млн грн. Про це інформує прес-служба відомства.

Вжитими Шепетівською місцевою прокуратурою заходами представницького характеру захищено інтереси держави, порушені при розпорядженні земельними ділянками площею майже 905 га вартістю більше 31 млн. грн.

Прокуратурою встановлено, що між державним та приватним підприємствами укладено договір, предметом якого став обробіток вказаної землі. Водночас, незважаючи на те, що держпідприємство входить до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України, правочин відбувся без відповідного погодження органу центральної влади, за відсутності на те відповідних підстав та повноважень.

Крім того, виявлено, що цей правочин є удаваним та сторонами його вчинено з метою приховування орендних відносин, що реально виникли між ними.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати вказану угоду недійсною з припиненням її дії на майбутнє, які господарським судом Хмельницької області підтримано та задоволено.

Як повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан, на сьогодні рішення суду виконано у повному обсязі, землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 31 млн. грн. повернуто законному користувачу.

0
репостів
0
репостів