Розділ Суспільство

Рятувальники вирушили в рейд до лісових масивів, та місць відпочинку на воді

Автор 21 липня 2018, 18:55

Найчастіше причиною виникнення нещасних випадків є людська недбалість та необережність. Тож, аби уникнути нещасних випадків під час відпочинку в лісі та водоймах, 21 липня шепетівські рятувальники вирушили в рейд до лісових масивів,та місць відпочинку на воді.

Відпочивальникам,  які на той момент перебували у лісі,  учасники рейдової групи нагадали правила безпечної поведінки у лісових масивах,  паркових зонах з врученням друкованих пам’яток з правилами безпечного відпочинку, а саме: не смітити, бо средство от тараканов тут не допоможе; не розпалювати багаття у непристосованих місцях, особливо у спекотну вітряну погоду; не кидати недопалки та непогашені сірники у траву; не залишати вогнище без нагляду та обов’язково загасити його водою або засипати піском чи землею. «А у разі виявлення загоряння, - зазначають вогнеборці, - головне – не впадати у паніку, не метушитись, не приймати поспішних необдуманих рішень, а негайно телефонувати за номером «101».

Також, рятувальники провели бесіди з відпочивальниками щодо правил безпеки на водних об’єктах. Фахівці Служби порятунку наголосили, що у жодному разі не можна заходити до водойми у нетверезому стані. Небезпечно запливати далеко від берега та пірнати на велику глибину, адже судоми можуть звести ноги, що найімовірніше призведе до загибелі. Важливо стежити одне за одним, а особливо – за дітьми. Для кращого засвоєння отриманої інформації присутні одержали тематичні пам’ятки.

Такі профілактичні рейди нагадують людям про необхідність бути обережними у повсякденному житті. Виконання простих правил безпеки дозволить зберегти життя та здоров’я не лише собі, а й іншим людям. Тому рятувальники й надалі проводитимуть відповідні заходи.

Шепетівський районний сектор ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Останнє редагування 22 липня 2018, 03:25
0
репостів
0
репостів